Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Foundation for Economic Education: Οι κορυφαίοι επιδημιολόγοι στον κόσμο υποστηρίζουν ότι οι μάσκες για τον κορωνοιό δεν λειτουργούν!!!!!

Foundation for Economic Education: Οι κορυφαίοι επιδημιολόγοι στον κόσμο υποστηρίζουν ότι οι μάσκες για τον κορωνοιό δεν λειτουργούν!!!!!
Πολλοί επιστήμονες ανά τον κόσμο θεωρούν λανθασμένη την χρήση μάσκας για την αντιμετώπιση του κορωνοιού
Οι κορυφαίοι επιδημιολόγοι στον κόσμο υποστηρίζουν ότι οι μάσκες για τον κορωνοιό δεν λειτουργούν, υποστηρίζει το Foundation for Economic Education που ιδρύθηκε το 1946 στην Atlanta των ΗΠΑ.
Η Δανία διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων COVID-19 στον κόσμο.
Από τις 4 Αυγούστου, οι Δανοί κατέγραψαν 616 θανάτους Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
O αριθμός αυτός είναι λιγότερος από το ένα τρίτο του αριθμού των Δανών που πεθαίνουν από πνευμονία ή γρίπη κάθε έτος υπολογίζονται σε 1900 με 2000 άτομα ετησίως.
Παρά την επιτυχία αυτή, οι Δανοί βρέθηκαν πρόσφατα αμυνόμενοι. Ο λόγος είναι ότι οι Δανοί δεν φορούν μάσκες προσώπου και οι τοπικές αρχές ως επί το πλείστον δεν τις προτείνουν ως εναλλακτική προστασία ή υποχρεωτική προστασία κατά του κορωνοιού.
Οι δανοί επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις σημειώνοντας ότι υπάρχουν λίγα πειστικά στοιχεία ότι οι μάσκες προσώπου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κορωνοιών και ειδικά όσων αφορούν το αναπνευστικό σύστημα.
"Όλες αυτές οι χώρες που προτείνουν ως λύση τις μάσκες προσώπου δεν έχουν λάβει τις αποφάσεις τους με βάση νέες μελέτες", δήλωσε ο Henning Bundgaard, επικεφαλής ιατρός στο Rigshospitale της Δανίας, σύμφωνα με το Bloomberg News.
Η Δανία δεν είναι μόνη χώρα.
Παρά την πίεση που ασκείται για την χρήση μάσκας, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 80-90% των ανθρώπων στη Φινλανδία και την Ολλανδία λένε ότι «ποτέ» δεν φορούν μάσκες όταν βγαίνουν έξω από την οικία τους, σε αντίθεση με την Ισπανία και την Ιταλία που ας πούμε ότι «πάντα» φορούν μάσκες όταν βγαίνουν οι πολίτες έξω από την οικία τους.
Οι Ολλανδοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας εξήγησαν πρόσφατα γιατί δεν προτείνουν την χρήση μασκών.
"Από ιατρική άποψη, δεν υπάρχουν ενδείξεις επίδρασης της μάσκας προσώπου, οπότε αποφασίσαμε να μην επιβάλουμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας", δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείο υγείας Tamara van Ark.
Άλλοι, επικαλέστηκαν δηλώσεις Αμερικανού επιστήμονα από τις αρχές Μαρτίου 2020, επισημαίνοντας ότι οι μάσκες θα μπορούσαν να καταστήσουν τα άτομα πιο άρρωστα και να επιδεινώσουν την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων, συμβάλλοντας στην εξάπλωση του ιού.
"Οι μάσκες προσώπου σε δημόσιους χώρους δεν είναι απαραίτητες, με βάση όλα τα τρέχοντα στοιχεία", δήλωσε ο Coen Berends, εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος.
«Δεν υπάρχει όφελος και μπορεί να υπάρχει ακόμη και αρνητικός αντίκτυπος».
Στη Σουηδία, όπου οι θάνατοι του COVID-19 μειώνονται, οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι δεν βλέπουν "κανένα νόημα" να απαιτούν από τα άτομα να φορούν μάσκες.
«Με τον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων να μειώνεται πολύ γρήγορα στη Σουηδία, δεν βλέπουμε κανένα νόημα να φοράμε μάσκα προσώπου στη Σουηδία, ούτε καν στις δημόσιες συγκοινωνίες», δήλωσε ο Anders Tegnell, κορυφαίος ειδικός της Σουηδίας για τις μολυσματικές ασθένειες.

Τι συμβαίνει με τις μάσκες;

Οι κορυφαίοι ανοσολόγοι και επιδημιολόγοι στον κόσμο δεν μπορούν να αποφασίσουν εάν οι μάσκες βοηθούν στη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19.
Πράγματι, έχουμε δει οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το CDC στις ΗΠΑ να πηγαίνουν μπρος-πίσω στις συστάσεις τους...
Για τους πολίτες όλα αυτά προκαλούν σύγχυση και απογοήτευση. Είναι επίσης λίγο τρομακτικό, δεδομένου ότι έχουμε δει ανθρώπους να καταγγέλλονται επειδή δεν φορούσαν μάσκα ενώ επισκέφθηκαν τα super marekt.
Η αλήθεια είναι ότι οι μάσκες έχουν γίνει το νέο ζήτημα αντιδικίας περί τον κορωνοιό.
Όσοι εναντιώνονται στην χρήση μάσκας τείνουν να χαρακτηρίζουν όσοι φορούν μάσκες ως «αστείες» ή «πρόβατα».
Οι υποστηρικτές της μάσκας, από την άλλη πλευρά, συχνά χαρακτηρίζουν άτομα που αρνούνται να φορούν μάσκες ως εγωιστές που αγνοούν σκόπιμα την ιατρική επιστήμη.
Είναι σαφές από τα δεδομένα ότι παρά την εντύπωση των Αμερικανών ότι είναι εγωιστές που δεν φορούν μάσκες για να προστατεύσουν τους άλλους, οι Αμερικανοί φορούν μάσκες πολύ περισσότερο από πολλούς ανθρώπους σε ευρωπαϊκές χώρες.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί φορούν μάσκες σε επίπεδα ρεκόρ, το 98% των Δημοκρατών αναφέρουν ότι φορούν μάσκες στις δημόσιες εκδηλώσεις τους σε σύγκριση με το 66% των Ρεπουμπλικάνων.
Είτε πρόκειται για την χρήση ή μη μάσκας, το γεγονός είναι ότι η χρήση προστατευτικών προσώπου έχει πολιτικοποιηθεί σε ανθυγιεινό βαθμό, πράγμα που σημαίνει ότι μολύνει την επιστήμη.
Τον Ιούλιο 2020, για παράδειγμα, ερευνητές στο Κέντρο Έρευνας και Πολιτικής για Μολυσματικές Νόσους της Μινεσότα ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα και αφαίρεσαν άρθρο που διαπίστωνε ότι η χρήση μάσκας δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα.
Η ηθική στην ιατρικής ανάγεται σε χιλιετίες.
Ο Ιπποκράτειος Όρκος στους ιατρούς αναφέρει π.χ. «πρώτα, μην βλάψετε» την δημόσια υγεία
Υπάρχει μια παρόμοια αρχή στον τομέα της δημόσιας υγείας: η αρχή της αποτελεσματικότητας.
Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας υποστηρίζουν ότι έχουν την ευθύνη να μην βλάψουν τους ανθρώπους τους οποίους καλούνται να προστατέψουν.
«Εάν μια κοινότητα κινδυνεύει, η κυβέρνηση μπορεί να έχει καθήκον να προτείνει παρεμβάσεις, εφόσον αυτές όμως δεν θα προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία των πολιτών», έγραψε η Claire J. Horwell Καθηγητής Geohealth στο Πανεπιστήμιο Durham και Fiona McDonald , Συν-Διευθυντής του Αυστραλιανού Κέντρου Έρευνας Νομικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Queensland
"Εάν ένας οργανισμός ακολουθεί την αρχή της αποτελεσματικότητας, θα προτείνει μόνο μια παρέμβαση που θεωρεί ότι είναι αποτελεσματική."
Το πρόβλημα με το ζήτημα της χρήσης μάσκας είναι ότι οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας δεν συνιστούν την χρήση της απλώς ως μια μέθοδο προφύλαξης που μπορεί να είναι ή να μην είναι αποτελεσματική.
Χρησιμοποιούν μεθόδους βίας, όπως με την απειλή προστίμων για να κάνουν τους ανθρώπους να υποταχθούν σε μια κρατική εντολή που θα μπορούσε τελικά να βλάψει την υγεία ατόμων ή πληθυσμών, σύμφωνα με κορυφαίους αξιωματούχους δημόσιας υγείας στον κόσμο.
Αυτό δεν είναι απλώς παραβίαση της αρχής της αποτελεσματικότητας.
Είναι παραβίαση μιας βασικής προσωπικής ελευθερίας.
Οι υποστηρικτές της χρήσης μάσκας παραβλέπουν μια βασική πραγματικότητα: οι άνθρωποι αλλάζουν αυθόρμητα τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια πανδημιών.
Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι Αμερικανοί στους χώρους εργασίας τους και οι καταναλωτές άλλαξαν τις συνήθειες στα ταξίδια τους πριν από την επιβολή καραντίνας.
Όλα αυτά δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη:
Οι άνθρωποι είναι έξυπνα, ενστικτώδη και αυτοσυντηρούμενα όντα που γενικά επιδιώκουν να αποφεύγουν συνθήκες υψηλού κινδύνου.
Ο φυσικός νόμος της αυθόρμητης τάξης δείχνει ότι οι άνθρωποι αναλαμβάνουν φυσικά μέτρα αυτοπροστασίας αναλύοντας συνεχώς τον κίνδυνο.
Αντί να διατάσουν τους ανθρώπους να «καλυφθούν με μάσκες» με πρόστιμα ή φυλάκιση, οι επιστήμονες και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας θα πρέπει να επιστρέψουν στο να διαδραματίσουν τον πιο σημαντικό ρόλο τους: σωστή επιστημονική έρευνα ώστε οι πολίτες να αξιολογούν τα δεδομένα για το καλό της δική τους υγείας και των υπολοίπων πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης