Καλιφόρνια (ΗΠΑ): Επίδομα 1.250 δολαρίων στους θετικούς Covid-19 για να μείνουν σπίτι

Καλιφόρνια (ΗΠΑ): Επίδομα 1.250 δολαρίων στους θετικούς Covid-19 για να μείνουν σπίτι
Στόχος τους προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τους θετικούς στον ιό να «μείνουν στο σπίτι και να απομονωθούν στον εαυτό τους»
Ένα πιλοτικό σχέδιο κινήτρων σε όσους πολίτες προσέλθουν για να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό έθεσε σε εφαρμογή η πολιτεία της Καλιφόρνιας, ανακοινώνοντας ότι θα πληρώσει 1.250 δολάρια σε όποιον είναι θετικός.
Στόχος είναι να ενθαρρύνει τους θετικούς στον ιό να «μείνουν στο σπίτι και να απομονωθούν στον εαυτό τους».
Το συμβούλιο εποπτών της Alameda County διέθεσε 10 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει πληρωμές σε 7.500 άτομα, σύμφωνα με την Daily Mail.
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε καθώς η Καλιφόρνια συνεχίζει να «αγωνίζεται» να συγκρατήσει το ξέσπασμα του Covid - 19.

Το πρόγραμμα χαιρετίστηκε από τους τοπικούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι λένε ότι θα βοηθήσουν εκείνους που εργάζονται να παραμείνουν στο σπίτι και να μην εξαπλώσουν τον ιό.
Ο Andrea Schwab-Galindo, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Υγείας Tiburcio Vasquez στο Hayward σχολίασε: "Κυριολεκτικά κάθε άτομο με το οποίο έχουμε μιλήσει μέσω του προγράμματος εντοπισμού, έχουν ζητήσει είτε τρόφιμα, βοήθεια με το ενοίκιο τους ή πρόσβαση για να εγγραφούν στην υγειονομική περίθαλψη.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι θετικοί είναι συνήθως  μέλη που εργάζονται έξω απο το σπίτι τους.

Προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη βοήθεια, τα άτομα που έχουν θετικά αποτελέσματα δεν πρέπει να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή άδεια ασθενείας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η κομητεία Alameda σημείωσε μεγάλη άνοδο στα κρούσματα, με 321 νέες περιπτώσεις.
Η περιοχή έχει ποσοστό θετικότητας 28%, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο αριθμός αυξάνεται.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS