Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ - Κίνα - Ο DAX στο +0,1% - Τα futures της Wall έως +0,4%

Νευρικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ - Κίνα - Ο DAX στο +0,1% - Τα futures της Wall έως +0,4%
Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου - Υποτονικό κλίμα εν όψει θερινών διακοπών
(upd) Διαγράφουν τα κέρδη τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ - Κίνας να επισκιάζει την ανάκαμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα, τα κέρδη στον ενεργειακό κλάδο και το διάταγμα Trump για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας.
To κλίμα είναι υποτονικό καιώς οι traders ετοιμάζονται για τις θερινές τους διακοπές.
Τα futures της Wall Street ενισχύονται 0,4%.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 22,7 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX διαπραγματεύεται στο +0,1% και τις 12.684 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακή μεταβολή 0,1% στις 6.037 μονάδες.
Στις 4.885 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση -0,1%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει οριακή μεταβολή -0,1% στις 19.505 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,25% στις 6.968 μονάδες.
Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, με τις Royal Dutch Shell και Total να καταγράφουν άνοδο 2%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται μετά την αναβάθμιση του outlook από την Saudi Aramco και τη δέσμευση του Ιράκ για μείωση της παραγωγής.
Πιέσεις δέχοντια οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.
H τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου ενισχύεται 1,2% στα 41,72 δολ. το βαρέλι.
Το πετρέλαιο τύπου brent καταγράφει άνοδο 0,8% στα 44,77 δολ. το βαρέλι.
Σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, υπέγραψε τέσσερα διατάγματα που για να προσφερθεί βοήθεια σε εκατομμύρια Αμερικανούς.
Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:
-Κατάργηση του φόρου μισθοδοσίας
-Επέκταση των παροχών για την ανεργία στα 400 δολάρια την εβδομάδα, από 600 δολάρια την εβδομάδα
-Αναβολή αποπληρωμών φοιτητικών δανείων έως το τέλος του 2020
-Επεκτάθηκε το καθεστώς προστασίας από τις εξώσεις
Η προεδρία Trump εξετάζει επίσης μειώσεις στους φόρους εισοδήματος για άτομα χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, καθώς και μειώσεις φόρων υπεραξίας.
Όπως αναμενόταν, ο Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει εκτελεστικές εντολές για την μείωση του φόρου μισθοδοσίας, την επέκταση ενός σχεδίου για εξώσεις και θα συνεχίσει να παρέχει συμπληρωματικά επιδόματα ανεργίας.
Οι ηγέτες των Δημοκρατικών άσκησαν δριμεία κριτική στην υπογραφή των προεδρικών διαταγμάτων από τον Donald Trump για την παροχή βοήθειας κατά των συνεπειών της COVID-19, χαρακτηρίζοντας τα αντισυνταγματικά και μη λειτουργικά.
Ωστόσο, άφησαν να εννοηθεί ότι οι διαπραγματευτές (των Δημοκρατικών και του Λευκού Οίκου) θα πρέπει να επιτύχουν ένα νομοθετικό συμβιβασμό (για την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας από το Κογκρέσο), παρά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων κατά την προηγούμενη εβδομάδα, σχολιάζει το POLITICO.

Ifo: Οι γερμανικές επιχειρήσεις βλέπουν τοπικά lockdowns μέχρι τον Απρίλιο του 2021

Οι γερμανικές επιχειρήσεις αναμένουν ότι οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού στη δημόσια ζωή θα συνεχιστούν για άλλους 8,5 μήνες κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo, καθώς ο αυξανόμενος αριθμός μολύνσεων στη Γερμανία προκαλεί ανησυχία.
Η τελευταία έρευνα του Ifo τον Ιούλιο έδειξε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών αναμένουν τους περιορισμούς να διαρκέσουν 8,9 μήνες, οι επιχειρήσεις προσανατολισμένες στο εμπόριο αναμένουν 8,6 μήνες, οι κατασκευές 8,2 μήνες και η μεταποίση 7,8 μήνες.

«Οι εταιρείες στον τομέα της αναψυχής ειδικότερα φοβούνται μια μεγαλύτερη περίοδο περιορισμών: 13 μήνες», αναφέρει το Ινστιτούτο, ενώ εκείνες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και εκείνες των εστιατορίων και catering αναμένουν περιοριστικά μέτρα για 11 μήνες.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά είναι τα πρόσημα στις αγορές της Ασίας, με την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Τις πιέσεις αμβλύνει η ανάκαμψη στη βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας, ωστόσο η σύλληψη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Χονγκ Κονγκ Τζίμι Λάι στο Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο του νέου νόμου του Πεκίνου για την εθνική ασφάλεια, προκαλεί ανησυχία.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) που καταγράφει το κόστος παραγωγής των προϊόντων εντός των μονάδων παραγωγής, κατέγραψε ετήσια μείωση 2,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής της Κίνας (NBS).
Κλειστό λόγω αργίας θα παραμείνει σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.
Ο δείκτης Asia Dow ενισχυόταν 0,43% στις 3.260 μονάδες. Ο Hang Seng υποχωρούσε 0,65% στις 24.375 μονάδες. Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωνε άνοδο 0,75% στις 3.379 μονάδες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης