Εξαδάκτυλος (πρόεδρος ΠΙΣ): Εάν δεν περιοριστεί ο ρυθμός αύξησης θα έχουμε έως και 600 κρούσματα κορωνοϊού τη μέρα

Εξαδάκτυλος (πρόεδρος ΠΙΣ): Εάν δεν περιοριστεί ο ρυθμός αύξησης θα έχουμε έως και 600 κρούσματα κορωνοϊού τη μέρα
O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, απηύθυνε νέα έκκληση για τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό
Την ανησυχία του για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποιώντας πως εάν ο ρυθμός αύξησης συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό τότε δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να καταγράφονται έως και 600 κρούσματα την ημέρα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως ο συναγερμός για τους επιστήμονες έχει σημάνει «εδώ και εβδομάδες, τουλάχιστον από τις 10 Ιουλίου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
«Σε αναντιστοιχία με τους αριθμούς που βλέπαμε τότε που ήταν γύρω στα 35-40 κρούσματα την ημέρα, αλλά και τη γενικότερη διάθεση που επικρατούσε.
Πρέπει να δράσουμε άμεσα όλοι μαζί με συνέπεια και συνέχεια για να δούμε μετά από μερικές εβδομάδες, όχι 2 και 3, περισσότερες, τα νούμερα να κάμπτονται.
Μπορεί να δούμε μέχρι και 600 κρούσματα την ημέρα ή και μεγαλύτερο. Και βεβαίως όταν αυτό θα το δούμε μετά από μερικούς μήνες, που δε θα είναι το κατακαλόκαιρο που γυρνάνε όλοι σε ανοιχτούς χώρους, θα συνοδεύεται και από μεγάλο αριθμό βαριά νοσούντων ή ανθρώπων που θα είναι στις ΜΕΘ και θα δίνουν σκληρή μάχη.
Ήδη αυξάνονται τα βαριά περιστατικά, πριν από 2-3 εβδομάδες δεν είχαμε στις κλινικές νοσηλευόμενους και τώρα είναι γεμάτες και έχουν ανοίξει κλινικές που είχαν κλείσει και οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχουν αυξηθεί αισθητά.
Από εκεί που ήταν μονοψήφιος αριθμός, τώρα είναι διψήφιος», επισήμανε ο ίδιος.
Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως οι επιστήμονες ζητούν τρία πράγματα: να φορούν οι πολίτες μάσκες, να αποφεύγονται οι συναθροίσεις, να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και να εφαρμόζεται σχολαστική υγιεινή χεριών.
«Το τελευταίο είναι το μόνο που έχουμε πετύχει.
Τα υπόλοιπα τρία εάν δεν τηρηθούν θα διακοπεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS