Μαγιορκίνης (Επιδημιολόγος) για αυξημένα κρούσματα: Δυναμική δεύτερου κύματος κορωνοϊού

Μαγιορκίνης (Επιδημιολόγος) για αυξημένα κρούσματα: Δυναμική δεύτερου κύματος κορωνοϊού
Ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε πως είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του SARS-CoV-2 από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη
Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.
«Υπάρχει αυξημένη ανησυχία, η δυναμική είναι δεύτερου κύματος», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και υπογράμμισε πως υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος μέσα στο καλοκαίρι.
«Αυτό δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ελπίζουμε τα μέτρα που ελήφθησαν να έχουν κάποια αποτελεσματικότητα τις επόμενες ημέρες», επισήμανε και παράλληλα στάθηκε στην αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι «αν συνεχιστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων, τότε μπορεί να δούμε πάνω από 300 ή και 350 κρούσματα ημερησίως» και συνέχισε λέγοντας πως στο τραπέζι είναι να ληφθούν μέτρα ανάλογα με αυτά που λήφθηκαν στον Πόρο, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 11 το βράδυ.
Προσέθεσε, δε, πως ο κίνδυνος συγχρωτισμού εν όψει Δεκαπενταύγουστου προκαλεί προβληματισμό και κατέληξε κρίνοντας ότι είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του SARS-CoV-2 από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS