Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολη η επίτευξη κερδών από επενδύσεις σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση

tags :
JP Morgan: Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολη η επίτευξη κερδών από επενδύσεις σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση
H JP Morgan εστιάζει σε μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που είναι 30% κάτω από τα προ κορωνοϊού επίπεδα
Με μία από τις πέντε μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να καταγράφει απώλειες άνω του 30% μετά την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού, η JP Morgan επισημαίνει ότι δεν ήταν «ποτέ πιο εύκολο να βγάλεις χρήματα».
Τα σχόλια του Eduardo Lecubarri από τη JP Morgan ήρθαν καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν προς μια συνεχιζόμενη ανάκαμψη για την παγκόσμια οικονομία τον Ιούλιο, ενώ κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες έχουν υιοθετήσει πρωτοφανή νομισματική μέτρα για να διατηρήσει τη συνοχή των αγορών.
«Για κάθε δολάριο που σήμερα ενεργούς διαχείρισης στον κόσμο, υπάρχουν 80 σεντς που παθητικής διαχείρισης χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα θεμελιώδη μεγέθη.
Έτσι, το χάσμα μεταξύ των θεμελιωδών και των αποτιμήσεων είναι στην πραγματικότητα αρκετά μεγάλο», δήλωσε ο Lecubarri μιλώντας στο CNBC.
Οι ενεργοί επενδυτές βασίζονται στην ανάλυση και στην τεχνογνωσία για να επιλέξουν συγκεκριμένες επενδύσεις, ενώ οι παθητικοί απλά παρακολουθούν ένα δείκτη.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η αγορά αυτή τη στιγμή φαίνεται να αποτιμά μια ανάκαμψη που τροφοδοτείται από την γενναιοδωρία της κεντρικής τράπεζας, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν σε ευνοϊκές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με περισσότερες ανοδικές τάσεις.
Σύμφωνα με πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα, η JP Morgan επικεντρώνεται σε μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 30% από τα προ κορωνοϊού επίπεδα, αλλά έχουν «σταθερούς ισολογισμούς, κοντά σε χαμηλές αποτιμήσεις, σε επιχειρήσεις που δεν έχουν υποστεί ζημιά από δομική άποψη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης