Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άτακτη υποχώρηση των αγοραστών…

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άτακτη υποχώρηση των αγοραστών…
ΑΓΟΡΑ: Δεν είναι να δουν κάποιοι «κόκκινο» το γενικό δείκτη. Αμέσως να πετάξουν τα χαρτιά τους σε όποια τιμή βρουν. Μετοχές που μέχρι χθες μπορεί να τις αγόραζαν ακόμα και 10% υψηλότερα χωρίς καμία σκέψη, με την ίδια άνεση τις πετούσαν σήμερα. Ειδικά στα μικρά ο πανικός κάποιον ήταν ολοφάνερος.

Δε λέμε υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις μετοχών οι οποίες έκαναν ένα ραλάκι στις προηγούμενες μέρες και θα λέγαμε πως ίσως δικαιολογούσαν η πτώση τους να είναι λίγο υψηλότερη έναντι άλλων. Αλλά βρε παιδάκι μου και λίγο ψυχραιμία... Άλλωστε το ξέραμε το ελληνοτουρκικό εδώ και καιρό. Νταξ, είχαμε ηρεμήσει λίγο μερικές μέρες πριν αλλά τον Ερντογάν τον ξέρουμε και τον έχουμε ζήσει χρόνια τώρα.

Η Ελληνική πλευρά δείχνει την ψυχραιμία που πρέπει να υπάρχει αυτές τις ημέρες χωρίς δηλώσεις που να προκαλούν και χωρίς μπαρούφες. Έχουμε δει και τέτοιες στο παρελθόν. Επιπλέον υπάρχει ετοιμότητα. Η φωτό του Α-ΓΕΕΘΑ με την παραλλαγή και το διακριτικό των Ο.Υ.Κ. μας προκάλεσε δέος.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δέος προκαλούν βέβαια και πάλι πολλά γραφήματα μετοχών. Πάνω που είχαν πάρει κάποιες μικρές ανάσες στις προηγούμενες συνεδριάσεις, έχουμε πάλι γραφήματα πολλά που… γέρνουν. Οι τράπεζες γέρνουν πρώτες βέβαια, με κάποιες να είναι έτοιμες για νέα χαμηλά.

Η Alpha Bank έγραψε νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε κάτω από τις 300 μονάδες και η Πειραιώς είχε τη χειρότερη επίδοση. Η Eurobank από την άλλη είχε την καλύτερη.

VIOHALCO: Και εδώ παρατηρούμε και το γράφουμε μέρες αναφορικά με τα γραφήματα πολλών μετοχών. Η συσσώρευση πέριξ των 2,15 ευρώ και 2,50 ευρώ συνεχίζεται. Τώρα με τη σημερινή πτώση η μετοχή πήγε στο κάτω μέρος της συσσώρευσης. Θα αντιδράσει ή θα δοκιμάσει χαμηλότερα;

Είναι ένα ερώτημα που δε ξέρουμε βέβαια την απάντηση και δεν εξαρτάται έχουμε την εντύπωση από την κάθε εταιρεία ξεχωριστά. Φαίνεται πως ό,τι γίνει θα είναι «ομαδικό». Πολλές μετοχές είναι σε συσσώρευση και βέβαια θα θέλαμε ανοδική διαφυγή. Όμως με τα ελληνοτουρκικά, την αύξηση των κρουσμάτων και την απουσία σημαντικών ειδήσεων δεν είμαστε σίγουροι. Θέλει προσοχή…

AEGEAN: Το γράφημα έγερνε καιρό και όλα δείχνουν πως θα φτάσει τα χαμηλά της. Σιγά το νέο θα μας πείτε, αφού πλέον απέχει ελάχιστα. Ασκήθηκε μεγάλη πίεση και στο ομόλογο. Έκλεισε στις 84 μονάδες και στο -5,03%. Μαζί με το ομόλογο της Attica Group που είναι στις 81 μονάδες έχουν τις χαμηλότερες τιμές στη συγκεκριμένη αγορά.

Η μετοχή έκλεισε στα 3,40 ευρώ και στο -5,56% με όγκο 42 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση είναι στα 242 εκατ. ευρώ. Σημειώστε πως της Autohellas είναι στα 167 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Είχαμε καιρό να δούμε πίεση με όγκο στη μετοχή. Συνήθως βλέπαμε να μαζεύεται εύκολα η προσφορά και η μετοχή να μαζεύει τις απώλειες. Σήμερα έκλεισε στα 3,7020 ευρώ και στο -4,59% με χαμηλό τα 3,66 ευρώ και όγκο 631 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έγραψε χαμηλό στα 1,0540 ευρώ και έκλεισε στα 1,1080 ευρώ με απώλειες 2,81% και υψηλό όγκο 838 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΝΕΡΓ: Νέα ιστορικά υψηλά. Κλείσιμο στα 12 ευρώ και υψηλό ημέρας στα 12,40 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Ωραία η συμπεριφορά της μετοχής σήμερα. Αν και το πρωί πήγε μέχρι τα 10,92 ευρώ τελικά μάζεψε τις απώλειες κάποια στιγμή λίγο πριν το κλείσιμο γύρισε θετική και τελικά έκλεισε στα 11,20 ευρώ με οριακές απώλειες 0,36% και καλό όγκο 72 χιλ. τεμάχια. Θέλουμε να διατηρήσει την καλή της συμπεριοφορά.

ΕΚΤΕΡ: Τα πετούσαν με άνεση τα χαρτιά σήμερα οι επενδυτές. Την έφτασαν μέχρι και τα 0,7060 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 0,7380 ευρώ και στο -5,38% με όγκο 23 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 4,04 ευρώ με όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗ: Όλες ανέβαιναν το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά. Λογικό σήμερα να πέσουν με τον ίδιο ρυθμό. Βέβαια, αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι που δε μας αρέσουν. Η Ιντραλότ στο -16,30%, η Ιντρακόμ Κατασκευές στο -11,60%, η Κέκροψ στο -9% και η Ιντρακό στο -7,88%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης