Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έσπασαν το φράγμα των 20 εκατ. τα κρούσματα του κορωνοϊού, με 738,2 χιλ. νεκρούς - Η Ρωσία κατοχύρωσε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως

Έσπασαν το φράγμα των 20 εκατ. τα κρούσματα του κορωνοϊού,  με 738,2 χιλ. νεκρούς - Η Ρωσία κατοχύρωσε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως
Τα κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 20 εκατ.
(upd) Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοΐού βρίσκονται Λατινική Αμερική και Καραϊβική, θρηνώντας τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της COVID-19 στην υφήλιο, την ώρα που τα περιοριστικά μέτρα πολλαπλασιάζονται στην Ευρώπη, με τα κρούσματα να ξεπερνούν πλέον τα 20 εκατομμύρια.
Στο μέτωπο της κούρσας των εμβολίων, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι η χώρα του κατοχύρωσε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως, παρά τις ανησυχίες ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαρκείς δοκιμές.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 736.191 ανθρώπους επί συνόλου 20,089 εκατομμυρίων που έχουν προσβληθεί σε όλο τον κόσμο αφότου το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωνε την εμφάνιση του ιού, στα τέλη του Δεκεμβρίου.
Πάνω από τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις μόλυνσης από τον κορωνοϊό έχουν διαγνωστεί ως αυτό το στάδιο στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, τις δύο χώρες που πλήττονται περισσότερο στον πλανήτη.
Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας μοιάζει να σταθεροποιείται σε διεθνές επίπεδο, με σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα να εντοπίζεται ανά τέσσερις ημέρες από τα μέσα του Ιουλίου.
Πέρασαν 94 ημέρες από την επίσημη ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην Κίνα ως τα κρούσματα να φθάσουν το ένα εκατομμύριο στην υφήλιο, κατόπιν άλλες 86 ημέρες για να ξεπεραστεί το όριο των 10 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων περιπτώσεων την 28η Ιουνίου. Έκτοτε, ο αριθμός των μολύνσεων που είναι γνωστές διπλασιάστηκε μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα.
Στην πρώτη θέση με τα περισσότερα θύματα της πανδημίας και κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί η Βραζιλία στη δεύτερη θέση.
Το Μεξικό καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ ως προς τον αριθμό κρουσμάτων, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία.
Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική θρηνεί τον υψηλότερο αριθμό θανάτων, τουλάχιστον 213.120, περισσότερους από την Ευρώπη (212.660).
Τις τελευταίες επτά ημέρες, σχεδόν ο ένας στους δύο θανάτους (το 44%) εξαιτίας της COVID-19 στον κόσμο καταγράφηκε στη Λατινική Αμερική.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί πλησιάζουν τους 737.285 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια, ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε πάνω από 11,9 εκατομμύρια.

Putin: Κατοχυρώσαμε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Εμβολιάστηκε η κόρη μου

Η Ρωσία κατοχύρωσε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, όπως μεταδίδoυν τα διεθνή πρακτορεία, παρά τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ανεπαρκών δοκιμών.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι εμβολιάστηκε μία από τις κόρες του και υποστήριξε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, λειτουργεί αποτελεσματικά και δημιουργεί ανοσία.
Ήδη ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte δήλωσε εθελοντής για το νέο εμβόλιο.
Σημειώνεται ότι η κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εταιρείες Moderna, Novavax και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών.
Ο Putin είχε προαναγγείλει την κατοχύρωση του εμβολίου με χθεσινή ανάρτησή του στο Facebook.
«Το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά του κορωνοϊού θα καταχωρηθεί στη Ρωσία σε λίγες ημέρες.
Ρώσοι επιστήμονες πέρασαν τα απαραίτητα στάδια δοκιμών και απέδειξαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.
Το φάρμακό μας έχει αντιμετωπίσει επαρκώς την επιδημία και τώρα δίνει ελπίδα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κάποτε ο Σοβιετικός δορυφόρος άνοιξε το δρόμο για την ανθρωπότητα στο διάστημα, τώρα το Ρωσικό εμβόλιο θα ανοίξει το δρόμο για το μέλλον χωρίς COVID-19, μάσκες και κοινωνική απομόνωση», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.
Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 20.166.415 και οι θάνατοι σε 738.266
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 5.130.732 και σε νεκρούς με 164.329
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 101.752 και σε κρούσματα με 3.057.470
- Τρίτo σε νεκρούς το Μεξικό με 53.003 και τέταρτη η Μ. Βρετανία με 46.611
- Τρίτη σε κρούσματα η Ινδία με 2.268.675 – Στους 45.257 οι νεκροί  
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 895.691 και 15.103 νεκρούς
- Πέμπτη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 563.598 – Στους 10.621 οι νεκροί
- Έκτο σε κρούσματα το Μεξικό με 485.836, έβδομο το Περού με 483.133 και όγδοη η Χιλή με 376.616 κρούσματα
- Ένατη σε κρούσματα η Κολομβία με 397.623 και δέκατο το Ιράν με 326.712
- Στα 326.612 τα κρούσματα στην Ισπανία - Στους 28.581 οι νεκροί
- Στους 35.215 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.327 οι νεκροί στη Γαλλία
Image
ΠΟΥ: Η Δυτική Ευρώπη να αντιδράσει άμεσα στις αναζωπυρώσεις του κορωνοϊού - Δεν είναι ποτέ πολύ αργά
Υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους αναγκαίους πόρους για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και τους πόρους που είναι διαθέσιμοι παγκοσμίως, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα σημάδια.
«Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για την αναχαίτιση» της επιδημίας δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Το μήνυμα είναι «καταστολή, καταστολή, καταστολή».
Περισσότερα από 19,92 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προβληθεί από τον νέο κορονοϊό σε ολόκληρο τον κόσμο και 729.883 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
Η επιδημία δεν έχει δείξει εποχική ανάπαυλα και, εάν οι υγειονομικές αρχές αμβλύνουν την πίεση στην καταπολέμησή της, θα επιστρέψει, προειδοποίησε ο επικεφαλής των προγραμμάτων αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων Mike Ryan, τονίζοντας ότι η δυτική Ευρώπη και άλλες περιοχές θα πρέπει να αντιδράσουν με ταχύτητα στις αναζωπυρώσεις.
Ο ΠΟΥ θεωρεί ότι οι ισχυρές χώρες, όπως αυτές της Ομάδας των 7 (G7), θα επιτύχουν συναίνεση ως προς την προσέγγιση των υγειονομικών κρίσεων όπως η επιδημία του κορονοϊού, πρόσθεσε ο Ryan.
«Είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στους κινδύνους, χρειάζεται να βρούμε παγκόσμιες λύσεις...
Πιστεύουμε ότι η G7 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό τους επόμενους μήνες ή χρόνια».
Η Γαλλία και η Γερμανία αποχώρησαν από τις συνομιλίες για την μεταρρύθμιση του ΠΟΥ, εξαιτίας των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών να ηγηθούν των συζητήσεων αυτών, παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τον διεθνή οργανισμό, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Η εξέλιξη αποτελεί πισωγύρισμα για τον Donald Trump, καθώς η Ουάσινγκτον, που έχει την κυλιόμενη προεδρία της G7, ήλπιζε στην έκδοση κοινού οδικού χάρτη για την ριζική αναδιαμόρφωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο ΠΟΥ θέλει να αξιολογήσει τα δεδομένα ασφάλειας του ρωσικού εμβολίου

Tα δεδομένα ασφάλειας του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με το οποίο εμβολιάστηκε και η κόρη του Putin, θέλει να εξετάσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Είμαστε σε στενή επαφή με τις ρωσικές υγειονομικές αρχές και συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την πιθανή προέγκριση του εμβολίου από τον ΠΟΥ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας υγείας των Ηνωμένων Εθνών. «Η επιτάχυνση της προόδου δεν σημαίνει συμβιβασμό στην ασφάλεια» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών Ταρίκ Γιασάρεβιτς.
Ο Οργανισμός δήλωσε ότι οποιαδήποτε σφραγίδα έγκρισής του για υποψήφιο εμβόλιο COVID-19 θα απαιτήσει αυστηρή αξιολόγηση δεδομένων ασφαλείας, αφού η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε το εμβόλιο, με την ονομασία Sputnik V.
Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο που προσφέρει «βιώσιμη ανοσία» κατά του νέου κορωνοϊού.
«Είμαστε σε στενή επαφή με τις ρωσικές υγειονομικές αρχές και συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την πιθανή προέγκριση του εμβολίου από τον ΠΟΥ», δήλωσε ο Γιασάρεβιτς σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
«Η προέγκριση οποιουδήποτε εμβολίου περιλαμβάνει την αυστηρή εξέταση και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων δεδομένων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας» τόνισε ο αξιωματούχος.
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Gamaleya σε συντονισμό με το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Συνολικά 165 υποψήφια εμβόλια παρασκευάζονται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία επισκόπηση του ΠΟΥ που εκδόθηκε στις 31 Ιουλίου.
Από αυτά, τα 139 βρίσκονται ακόμη σε προκλινική αξιολόγηση, ενώ οι άλλα 26 βρίσκονται σε διάφορες φάσεις δοκιμής σε ανθρώπους, εκ των οποίων τα έξι προηγούνται, έχοντας φτάσει στη Φάση 3 της κλινικής αξιολόγησης.
«Κάθε χώρα διαθέτει εθνικούς ρυθμιστικούς οργανισμούς που εγκρίνουν τη χρήση εμβολίων ή φαρμάκων στην επικράτειά τους», εξήγησε ο Γιασάρεβιτς.
«Ο ΠΟΥ εφαρμόζει μια διαδικασία προέγκρισης για εμβόλια αλλά και για φάρμακα.
Οι κατασκευαστές ζητούν να έχουν την προπιστοποίηση του ΠΟΥ επειδή είναι ένα είδος σφραγίδας ποιότητας.
Για να γίνει αυτό, υπάρχει έλεγχος και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων δεδομένων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που συλλέγονται μέσω των κλινικών δοκιμών.
Ο ΠΟΥ θα το κάνει αυτό για οποιοδήποτε υποψήφιο εμβόλιο» δήλωσε ο αξιωματούχος του Οργανισμού.

 Η κυβέρνηση Trump εξετάζει απαγόρευση εισόδου σε πολίτες που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό
 
Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump μελετά το ενδεχόμενο να απαγορεύεται σε πολίτες και μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ ο επαναπατρισμός τους εάν υπάρχουν «εύλογες» υποψίες πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Κατά τον αξιωματούχο, έχει καταρτιστεί ήδη σχέδιο, που πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να αλλάξει, ώστε η κυβέρνηση να αποκτήσει τη δυνατότητα να απαγορεύει την είσοδο σε πρόσωπα που υπάρχουν «εύλογες υποψίες» πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή φέρουν άλλες μολυσματικές ασθένειες.
Ο Trump επέβαλε σειρά μέτρων με την οποία περιορίστηκε η μετανάστευση αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται, ενώ επέτρεψε στην αστυνομία συνόρων να απελαύνει ουσιαστικά αμέσως παράτυπους μετανάστες που συλλαμβάνονται στα σύνορα, χωρίς την τήρηση των συνηθισμένων νομικών διαδικασιών.
Το Reuters μετέδωσε τον Μάιο πως η κυβέρνηση Trump φοβόταν πως πολίτες με διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και μεξικανική, μπορεί να μετακινηθούν μαζικά προς τις ΗΠΑ αν η επιδημιολογική κατάσταση στο Μεξικό χειροτερέψει, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την πίεση για τα αμερικανικά νοσοκομεία.
Το σχέδιο για την επιβολή του μέτρου, την ύπαρξη του οποίου αποκάλυψε η εφημερίδα The New York Times χθες, προβλέπει πως θα το ανακοινώσουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters.
Η task force του Trump για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια κίνηση εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Βραζιλία: Καλπάζει ο κορωνοϊός, 703 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 703 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 22.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει πλέον φθάσει τους 101.752 νεκρούς επί συνόλου 3.057.470 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Η χώρα υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στην υφήλιο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.
Ειδικοί εκτιμούν ότι τα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι πολύ υποτιμημένα.

Μεξικό: Πάνω από 53 χιλ. νεκροί, στην 3η θέση μετά από ΗΠΑ και Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 705 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 5.558 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 53.003 νεκρούς επί συνόλου 485.836 μολύνσεων.
Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό μάλλον στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.
Το Μεξικό βρίσκεται στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Κίνα: 44 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, κανένας θάνατος

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε για 44 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 49 την προηγουμένη, εκ των οποίων 31 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στον εντοπισμό ανθρώπων που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην επικράτεια από το εξωτερικό, ενώ τα υπόλοιπα 13 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.
Τα 13 κρούσματα εντόπιας μετάδοσης διαγνώστηκαν όλα στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
52 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 794, οι 44 σε σοβαρή κατάσταση.
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.712 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Φινλανδία-Covid-19: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και τεστ για τους ταξιδιώτες από χώρες "υψηλού κινδύνου"

Η Φινλανδία θα επιβάλει υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού και καραντίνα στους ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός, αφού οι 24 από τους 157 επιβάτες που έφτασαν στην πόλη Τούρκου από τη Βόρεια Μακεδονία βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19.
Η διεξαγωγή των τεστ, σε εθελοντική βάση, οργανώθηκε το Σάββατο για όλους τους επιβάτες που έφτασαν στη χώρα με πτήση από τα Σκόπια. Οι φινλανδικές αρχές είχαν διαπιστώσει ότι οι πτήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία και το Βουκουρέστι της Ρουμανίας ήταν οι δύο βασικές πηγές των πρόσφατων νέων εστιών που εντοπίστηκαν στη Φινλανδία, σύμφωνα με την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Κρίστα Κιούρου.
«Η επιδημία προέρχεται από τα Βαλκάνια», είπε η Κιούρου, αναφερόμενη στην πρόσφατη, μικρή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα της.
Η υποχρεωτική καραντίνα των δύο εβδομάδων και η πιθανή εξέταση τυχαίου δείγματος των επιβατών κατά την άφιξή τους στη Φινλανδία θα εφαρμοστεί για όλους όσοι φτάνουν από χώρες όπου καταγράφονται πάνω από 8-10 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Σήμερα, από τον κανόνα αυτόν εξαιρούνται μόνο 25 χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ελλάδα και η Νορβηγία, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει χαμηλός.
Την περασμένη εβδομάδα η Φινλανδία κατέγραφε 2,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν εντοπιστεί στη χώρα 7.601 κρούσματα και από αυτούς τους ανθρώπους οι 333 πέθαναν.
Αν κάποιος δεν τηρήσει τη 15μερη καραντίνα μπορεί να του επιβληθεί φυλάκιση τριών μηνών ή πρόστιμο, πρόσθεσε η υπουργός.

Γερμανία: Τέσσερις θάνατοι, 966 κρούσματα σε 24 ώρες

Ακόμη 4 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 966 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης ανέρχεται πλέον σε 9.201 νεκρούς επί συνόλου 217.293 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στις λοιμώδεις νόσους.

Ισπανία: Άλλα 1.418 κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.418 νέα κρούσματα της Covid-19, πολύ λιγότερα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας.
Αθροιστικά, οι μολύνσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα θετικά αποτελέσματα από τα τεστ αντισωμάτων σε ανθρώπους που έχουν ήδη αναρρώσει, έχουν φτάσει τις 326.612.
Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν πεθάνει στην Ισπανία 64 άνθρωποι από τον νέο κορονοϊό. Συνολικά, οι νεκροί ξεπερνούν τους 28.500 στη χώρα αυτή, μια από εκείνες που επλήγησαν περισσότερο στην Ευρώπη.
Αφότου κατάργησε την πανεθνική καραντίνα, η Ισπανία αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Συρροές κρουσμάτων καταγράφονται σε πολυπληθείς περιοχές, όπως στη Μαδρίτη και την Καταλονία. Πάντως τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και σήμερα ήταν σημαντικά λιγότερα συγκριτικά με τα 1.895 της περασμένης Παρασκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης