Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Αναβαθμίζει σε neutral την Πειραιώς - Μειώνεται ο κίνδυνος κεφαλαιακού ελλείμματος

UBS: Αναβαθμίζει σε neutral την Πειραιώς - Μειώνεται ο κίνδυνος κεφαλαιακού ελλείμματος
Η UBS μείωσε την τιμή στόχο της Τρ. Πειραιώς στα 1,40 ευρώ, από 1,44 ευρώ προηγουμένως
Σε neutral (ουδετερότητα) αναβάθμισε τη σύσταση της Τρ. Πειραιώς η UBS, από sell (πώληση) προηγούμενως, μειώνοντας όμως την τιμή στόχο στα 1,40 ευρώ, από 1,44 ευρώ προηγουμένως.
Image

Σύμφωνα με τη UBS ο κίνδυνος κεφαλαιακού ελλείμματος έχει μειωθεί, αν και η εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) μειώθηκε από την ελβετική τράπεζα κατά 25% το 2020 και κατά 27% το 2021.
Image
Ως αποτέλεσμα αυτού, η UBS θεωρεί ότι ο κίνδυνος μιας ΑΜΚ έχει μειωθεί σημαντικά.
Στην αποτίμησή της, εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψιν ένα κεφαλαιακό έλλειμμα 0,4 δισ. ευρώ, με CET1 στο 11%, στη βάση μια κάπως χαμηλότερης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης διαρθρωτικής ανάπτυξης και καθυστέρησης 1-2 τριμήνων στο χρονοδιάγραμμα τιτλοποιήσεων προβληματικών δανείων.
Η Πειραιώς αναμένεται να πληρώσει κουπόνια CoCos σε μετρητά το 2020 (παρόμοια με το 2019), με τη διοίκηση να εμφανίζεται βέβαιη για τη δημιουργία οργανικών κεφαλαίων.
Στην ανάλυση με ημερομηνία 11 Αυγούστου 2020, την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr, η ελβετική τράπεζα κάνει λόγο για σημαντική βελτίωση του pro forma δείκτη CET1 της Πειραιώς, στο 11,6%.
Image

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης