Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέφυγε στη Λιθουανία η υποψήφια πρόεδρος της Λευκορωσίας Sviatlana Tsikhanouskaya

tags :
Κατέφυγε στη Λιθουανία η υποψήφια πρόεδρος της Λευκορωσίας Sviatlana Tsikhanouskaya
Η υποψήφια της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία Sviatlana Tsikhanouskaya η οποία αμφισβητεί την επανεκλογή του προέδρου Alexander Lukashenko, κατέφυγε στη Λιθουανία
Η υποψήφια της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία Sviatlana Tsikhanouskaya η οποία αμφισβητεί την επανεκλογή του προέδρου Alexander Lukashenko, κατέφυγε στη Λιθουανία, ανακοίνωσε ο λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Linas Linkevicius.
«Έφθασε στη Λιθουανία και είναι ασφαλής», δήλωσε ο Linkevicius ενώ διαδηλώσεις κατά της νίκης του λευκορώσου προέδρου, ο οποίος εξελέγη για μια έκτη προεδρική θητεία, διαλύθηκαν από την αστυνομία για δεύτερη διαδοχική νύκτα.
Η ομάδα της Τιχανόφσκαϊα δεν μπορούσε χθες, Δευτέρα, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της αφού εκείνη έφυγε από το κτίριο της εκλογικής επιτροπής.
Νωρίτερα είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πως θεωρεί ότι εκείνη κέρδισε τις εκλογές και όχι ο Λουκασένκο. Δήλωσε ωστόσο ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για να αποφευχθούν «προκλήσεις».
Σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, έλαβε περίπου το 10% των ψήφων.
Η Λιθουανία, χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ανήκε στη Σοβιετική Ένωση. Προσφέρει συχνά καταφύγιο σε προσωπικότητες της λευκορωσικής ή της ρωσικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης