Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη του κορωνοϊού παγκοσμίως, με 20,5 εκατ. κρούσματα και 745 χιλ. νεκρούς - «Πόλεμος» Trump - Putin για το εμβόλιο

Έκρηξη του κορωνοϊού παγκοσμίως, με 20,5 εκατ. κρούσματα και 745 χιλ. νεκρούς - «Πόλεμος» Trump - Putin για το εμβόλιο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απάντησε στον Putin με συμφωνία 1,5 δισ. για το εμβόλιο της Moderna, ενώ Αμερικανοί επιστήμονες έστρεψαν τα πυρά τους κατά της Ρωσία
(upd) Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοΐού βρίσκονται Λατινική Αμερική και Καραϊβική, θρηνώντας τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της COVID-19 στην υφήλιο, την ώρα που τα περιοριστικά μέτρα πολλαπλασιάζονται στην Ευρώπη, με τα κρούσματα να ξεπερνούν πλέον τα 20 εκατομμύρια.
Στο μέτωπο της κούρσας των εμβολίων, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι η χώρα του κατοχύρωσε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως, παρά τις ανησυχίες ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαρκείς δοκιμές.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απάντησε με συμφωνία 1,5 δισ. για το εμβόλιο της Moderna, ενώ Αμερικανοί επιστήμονες έστρεψαν τα πυρά τους κατά της Ρωσίας.

Πάνω από τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις μόλυνσης από τον κορωνοϊό έχουν διαγνωστεί ως αυτό το στάδιο στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, τις δύο χώρες που πλήττονται περισσότερο στον πλανήτη.
Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας μοιάζει να σταθεροποιείται σε διεθνές επίπεδο, με σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα να εντοπίζεται ανά τέσσερις ημέρες από τα μέσα του Ιουλίου.
Πέρασαν 94 ημέρες από την επίσημη ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην Κίνα ως τα κρούσματα να φθάσουν το ένα εκατομμύριο στην υφήλιο, κατόπιν άλλες 86 ημέρες για να ξεπεραστεί το όριο των 10 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων περιπτώσεων την 28η Ιουνίου.
Έκτοτε, ο αριθμός των μολύνσεων που είναι γνωστές διπλασιάστηκε μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα.
Στην πρώτη θέση με τα περισσότερα θύματα της πανδημίας και κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί η Βραζιλία στη δεύτερη θέση.
Το Μεξικό καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ ως προς τον αριθμό κρουσμάτων, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία.
Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική θρηνεί τον υψηλότερο αριθμό θανάτων.
Τις τελευταίες επτά ημέρες, σχεδόν ο ένας στους δύο θανάτους (το 44%) εξαιτίας της COVID-19 στον κόσμο καταγράφηκε στη Λατινική Αμερική.

«Πόλεμος» Trump - Putin για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Συμφωνία ΗΠΑ με τη Moderna, ύψους 1,5 δισ. δολ.

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά την ανακοίνωση του Vladimir Putin για την κατοχύρωση του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό με την ονομασία SputnikV, την αποτελεσματικότητα του οποίου αμφισβητούν επιστήμονες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ήταν άμεση, καθώς ανακοίνωσε συμφωνία ύψους 1,5 δισ. δολ. με τη Moderna για την αγορά 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και με άλλες εταιρείες για την προμήθεια εμβολίων.
Πρόκειται για τις Johnson & Johnson, AstraZeneca Plc, Pfizer, BioNTech, Sanofi και GlaxoSmithKline.
«Με ικανοποίηση ανακοινώνω ότι κλείσαμε συμφωνία με τη Moderna για την παραγωγή και την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της εναντίον του κορονοϊού.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα είναι η ιδιοκτήτρια αυτών των δόσεων εμβολίων, θα τις αγοράσουμε», τόνισε ο Trump κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων χθες Τρίτη στον Λευκό Οίκο.
Η Moderna, εταίρος του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH), είναι μια από τις τρεις κοινοπραξίες στη Δύση που έχουν εισέλθει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών πειραματικού εμβολίου, η συγκεκριμένη σε 30.000 εθελοντές, από τον Ιούλιο (οι άλλες δύο είναι οι συμμαχίες Oxford/AstraZeneca και Pfizer/BioNTech).
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών, σε μικρό δείγμα ανθρώπων που συμμετείχαν εθελοντικά, έδειξαν ότι το εμβόλιο πράγματι δημιουργεί ανοσολογική απόκριση.
Δεν αναμένεται να είναι γνωστό πριν από το τέλος της χρονιάς το νωρίτερο εάν το εμβόλιο των Moderna/NIH είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, σύμφωνα με τον Dr. Anthony Fauci, διευθυντή του ινστιτούτου που χειρίζεται την κλινική δοκιμή, μολονότι ο Trump έχει εκφράσει την ελπίδα ότι θα υπάρχουν νέα για αυτό ήδη προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, την 3η Νοεμβρίου.
Η συμφωνία ανεβάζει στα 2,48 δισεκ. δολάρια την επένδυση του αμερικανικού δημοσίου στη Moderna, εταιρεία βιοτεχνολογίας που δεν ιδρύθηκε παρά λιγότερο από μια δεκαετία πριν και, ως τώρα, δεν είχε κατασκευάσει ποτέ εμβόλιο.
Καμία άλλη εταιρεία ή όμιλος του τομέα της φαρμακοβιομηχανίας δεν έχει λάβει τόσο υψηλό χρηματικό ποσό από την Ουάσινγκτον στην κούρσα για την κατασκευή εμβολίων που θα εγγυώνται την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό.
Η συμφωνία με τη Moderna περιλαμβάνει επίσης δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά 400 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τόσο της εταιρείας όσο και του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.
«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην άμεση παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων μόλις το εμβόλιο εξασφαλίσει έγκριση και έως και 500 εκατομμυρίων δόσεων κατόπιν, θα έχουμε επομένως 600 εκατομμύρια δόσεις», διαβεβαίωσε ο Trump, αναφέροντας αισθητά υψηλότερο αριθμό από αυτόν για τον οποίο κάνουν λόγο οι ανακοινώσεις.
Η κυβέρνηση του Trumpέχει πλέον δαπανήσει με τη συμφωνία αυτή τουλάχιστον 10,9 δισεκ. δολάρια για την ανάπτυξη και την παραγωγή εμβολίων εναντίον του SARS-CoV-2. Έχει ήδη συμφωνήσει να αγοράσει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις εταιρείες Johnson & Johnson, Novavax, Pfizer και Sanofi, καθώς και 300 εκατ. δόσεις του υποψήφιου εμβολίου της AstraZeneca, συνολικά δηλαδή 800 εκατ. δόσεις (ακόμη πειραματικών ως αυτό το στάδιο) εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού.

Ρωσία: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Mikhail Murashko δήλωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί πως το εμβόλιο της Ρωσίας για την COVID-19 δεν είναι ασφαλές είναι αβάσιμοι και ότι διατυπώνονται για λόγους ανταγωνισμού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η πρώτη δόση του εμβολίου της για την Covid-19 θα είναι έτοιμη για κάποιους εργαζομένους των υγειονομικών υπηρεσιών εντός δύο εβδομάδων.
 «Φαίνεται ότι οι ξένοι συνάδελφοί μας αντιλαμβάνονται τα ειδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ρωσικού φαρμάκου και προσπαθούν να εκφέρουν γνώμες που κατά την άποψή μας είναι απολύτως αβάσιμες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
Ο ίδιος δήλωσε ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας θα χορηγηθεί σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, σε εθελοντική βάση και θα είναι σύντομα έτοιμο.
«Τα πρώτα πακέτα του ιατρικού εμβολίου κατά της μόλυνσης του κορονοϊού θα παραληφθούν εντός των επόμενων δύο

Η Γερμανία αμφισβητεί το ρωσικό εμβόλιο

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας εκφράζει αμφιβολίες για «την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια» του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, το οποίο πήρε έγκριση από τις ρωσικές αρχές.
«Δεν υπάρχουν γνωστά δεδομένα σχετικά με την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου», ανέφερε μια εκπρόσωπος του υπουργείου, μιλώντας στον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND.
Υπενθύμισε επίσης ότι για την Ευρωπαϊκή Ένωση «η ασφάλεια των ασθενών είναι η κυρίαρχη προτεραιότητα».
«Πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι θετικός ο λόγος της χρήσης του εμβολίου ως προς τους κινδύνους, προτού να κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι το Βερολίνο δεν είχε κάποια επικοινωνία με τη Μόσχα για το θέμα αυτό.
«Η έγκριση ενός εμβολίου στην Ευρώπη προϋποθέτει, εκτός από την απόδειξη για τη φαρμακευτική αξία του, να υπάρξουν και επαρκείς πληροφορίες από τις κλινικές δοκιμές που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα» και την ασφάλειά του φαρμάκου, υπενθύμισε η εκπρόσωπος.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε ότι προτού να εκφέρει γνώμη θα πρέπει να εξετάσει επισταμένως όλα τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί κατά τις κλινικές δοκιμές.

Ινστιτούτο Robert Koch: Δυνατή η διάθεση εμβολίου κατά του κορωνοϊού από το φθινόπωρο

Το Ινστιτούτο Robert Koch θεωρεί ότι είναι δυνατή η διάθεση ενός πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο.
Οι πρώτες προβλέψεις εμφανίζουν ως εφικτή τη δυνατότητα διάθεσης ενός ή, ενδεχομένως, περισσότερων εμβολίων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση του Ινστιτούτου Robert Koch με τίτλο «Η πανδημία στη Γερμανία τους επόμενους μήνες».
Ωστόσο, η εν λόγω δημοσίευση προειδοποιεί ότι θα ήταν επικίνδυνο την παρούσα στιγμή να πιστεύει κανείς ότι η πανδημία θα είναι ελέγξιμη με ένα εμβόλιο από το φθινόπωρο.
Αστάθμητοι παράγοντες όπως οι μεταλλάξεις του ιού ή οι μικρές μόνο περίοδοι ανοσίας θα μπορούσαν να σχετικοποιήσουν το όφελος των εμβολιασμών, αναφέρει η εν λόγω επιστημονική δημοσίευση.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 20.445,252 και οι θάνατοι σε 744.941
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 5.181.637 και σε νεκρούς με 165.531
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 103.026 και σε κρούσματα με 3.109.630 
- Τρίτo σε νεκρούς το Μεξικό με 53.929 και τέταρτη η Μ. Βρετανία με 46.791
- Τρίτη σε κρούσματα η Ινδία με 2.329.638 – Στους 46.091 οι νεκροί  
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 900.745 και 15.231 νεκρούς
- Πέμπτη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 568.919 – Στους 11.010 οι νεκροί
- Έκτο σε κρούσματα το Μεξικό με 492.522, έβδομο το Περού με 489.680 και όγδοη η Χιλή με 378.168 κρούσματα
- Ένατη σε κρούσματα η Κολομβία με 410.453 και δέκατο το Ιράν με 333.699
- Στα 329.784 τα κρούσματα στην Ισπανία - Στους 28.589 οι νεκροί
- Στους 35.225 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.375 οι νεκροί στη Γαλλία
Image
ΗΠΑ: 1.413 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 52.751 κρούσματα σε 24 ώρες

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους τουλάχιστον 1.413 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο να φθάνει τους τουλάχιστον 164.592 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 52.751 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τα 5,16 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Νωρίτερα χθες, στην κομητεία του Λος Άντζελες, την πολυπληθέστερη των ΗΠΑ (10+ εκατ. κάτοικοι) ξεπεράστηκε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με 63 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 1.440 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.
Συνολικά, η κομητεία θρηνεί 5.057 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας επί συνόλου 211.808 μολύνσεων.

Κίνα: 25 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 16 «εισαγόμενα», 9 στη Σιντζιάνγκ

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 25 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων 16 ήταν «εισαγόμενα» — άνθρωποι που επαληθεύτηκε πως προσβλήθηκαν αφού ταξίδεψαν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό — και τα υπόλοιπα 9 περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης, που διαγνώστηκαν όλες στην επαρχία Σιντζιάνγκ.
Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.737 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Ρωσία: Πάνω από 900 χιλ. τα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία --ο τέταρτος υψηλότερος στον κόσμο-- αυξήθηκε σε 902.701 σήμερα καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν 5.102 νέα περιστατικά.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 15.260.

Μεξικό: 926 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 6.686 κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 926 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 6.686 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ως εδώ ανέρχεται σε 53.929 νεκρούς επί συνόλου 492.522 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.
Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό μάλλον στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.
Το Μεξικό καταλαμβάνει στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Ισπανία: 1.690 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε 24 ώρες

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ισπανία εκτοξεύτηκαν κατά σχεδόν 1.700 σήμερα, με την επιδημία να ανακάμπτει και τις αρχές να προχωρούν στην ανέγερση ενός στρατιωτικού νοσοκομείου εκστρατείας στην αυτόνομη κοινότητα της Αραγονίας, ενώ στη Γαλικία να απαγορεύουν το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.
Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας, 1.690 νέα κρούσματα Covid-19 διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός υψηλότερος από τα 1.418 που ανακοινώθηκαν χθες.
Το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 329.784. Στον νέο απολογισμό δεν περιλαμβάνεται η Μαδρίτη, που δεν έδωσε νέα δεδομένα λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Σε πλάνα που θυμίζουν εκείνα που καταγράφονταν κατά την κορύφωση της επιδημίας τον Μάρτιο-Απρίλιο και προβάλλουν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται στρατιωτικό προσωπικό να στήνει πράσινες σκηνές που θα χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομείο εκστρατείας στη Σαραγόσα, στην πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αραγονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, που πλήττεται από την επιδημία.
Το νοσοκομείο αναμένεται να ανοίξει την Παρασκευή. Θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διαλογής και προσωρινής νοσηλείας, έγινε γνωστό από την πολεμική αεροπορία της χώρας.
Την ίδια ώρα και παρά το γεγονός ότι καταγράφει από τα χαμηλότερα κρούσματα στη χώρα, η Γαλικία, στο βορειοδυτικό τμήμα, εξέδωσε καθολική απαγόρευση στο κάπνισμα στους δρόμους και στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων, στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
 
Αργεντινή: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19, ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασε τους 5.000 νεκρούς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας την Τρίτη, την ώρα που οι μολύνσεις αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το κράτος της Λατινικής Αμερικής, παρά το πολύμηνο lockdown και την υποσχόμενη αρχή των μέτρων.
Στην Αργεντινή επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα από την 20ή Μαρτίου, ωστόσο οι αρχές τα είχαν χαλαρώσει σε αρκετές περιοχές της χώρας· σε αυτή ακριβώς την απόφαση αποδίδεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης.
Η χώρα κατέγραψε 7.043 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την Τρίτη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 260.911 και την Αργεντινή να ξεπερνάει έτσι την Ιταλία στην κατάταξη.
Τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά δεδομένα καταγράφουν ότι στην COVID-19 έχουν υποκύψει ως εδώ 5.004 άνθρωποι.
Η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά τους τελούν υπό αυστηρό περιορισμό, όμως παρά την καραντίνα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας νωρίτερα την Τρίτη εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων στην Αργεντινή, έπειτα από πολλούς μήνες που η χώρα έμοιαζε να έχει θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.
Σε όλη την αμερικανική ήπειρο, τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό πλέον ξεπερνούν τα 100.000 σε ημερήσια βάση, τόνισε ο διεθνής οργανισμός.

Γερμανία: 6 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 1.226 κρούσματα

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 1.226 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης ως εδώ ανέρχεται σε 9.207 νεκρούς επί συνόλου 218.519 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά το Ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

Γαλλία: Καταγράφηκαν 2.524 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε στις 12 Αυγούστου ότι καταγράφηκαν 2.524 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο μεγαλύτερος αριθμός αφότου έληξαν τα μέτρα καραντίνας στη χώρα.
Συνολικά, οι μολύνσεις φτάνουν τις 206.696.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε σήμερα ότι οι αρχές θα εντείνουν σταδιακά τους αστυνομικούς ελέγχους, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες φορούν μάσκα –όπου είναι υποχρεωτική– και τηρούν τις αποστάσεις.
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο (…) Θα κινητοποιήσουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν ελέγχους», είπε ο Gabriel Atal.
Μολονότι τα κρούσματα αυξάνονται, ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώθηκε κατά 121, στους 4.891.
Είναι η πρώτη φορά που πέφτει κάτω από τις 5.000 από τις 19 Μαρτίου.
Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, στις 14 Απριλίου, νοσηλεύονταν σε γαλλικά νοσοκομεία 32.292 ασθενείς. Μειώθηκε επίσης κατά 12, στους 379, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Οι θάνατοι από την Covid-19 ανέρχονται συνολικά σε 30.371, μετά τους 18 που ανακοινώθηκαν.

Αυστραλία: 21 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 στη Βικτόρια, ο πιο βαρύς απολογισμός στο 2ο κύμα

Η Βικτόρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα τον πιο βαρύ απολογισμό της αφότου ενέσκηψε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, με 21 θανάτους εξαιτίας COVID-19 και 410 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.
Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού και των επιπλοκών που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στην πολιτεία που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας στην Αυστραλία είχε καταγραφεί τα προηγούμενα δύο εικοσιτετράωρα, την Τρίτη και τη Δευτέρα, και ήταν 19.
Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές στη Βικτόρια επέβαλαν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών και έκλεισαν μεγάλο μέρος της οικονομίας για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.
Σε εθνικό επίπεδο, η Αυστραλία καταγράφει πάνω από 22.000 μολύνσεις και 343 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας, απολογισμό αισθητά χαμηλότερο από εκείνους που έχουν ανακοινωθεί σε άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη.

Βενεζουέλα: Για πρώτη φορά, στη χώρα επιβεβαιώθηκαν πάνω από 1.000 κρούσματα

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ξεπεράστηκε — για πρώτη φορά — το όριο των 1.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.
Επιβεβαιώθηκαν 1.138 περιπτώσεις μόλυνσης σε μια μέρα, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 27.938, διευκρίνισε ο υπουργός Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο Χόρχε Ροδρίγκες.
Η Βενεζουέλα επισήμως έχει καταγράψει 238 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 ως εδώ.
Η χώρα, αντιμέτωπη με επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού, καταμετρούσε ως πριν από εννέα ημέρες λιγότερα από 20.000 κρούσματα.
Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας αμφισβητείται από την αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), καθώς όπως εκτιμούν είναι μάλλον πολύ κατώτερος από την πραγματικότητα στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων, που παραμένει βυθισμένη σε οικονομική και πολιτική κρίση.
Την Κυριακή ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο παρέτεινε την «κατάσταση συναγερμού» που είχε ανανεωθεί πριν από 30 ημέρες στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.
Η απόφαση επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα. Το Καράκας επέβαλε καραντίνα τον Μάρτιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης