Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Θα υπάρξει θετική έκπληξη για τις ελληνικές μετοχές σήμερα από τον MSCI; Τι ακούγεται στην αγορά

tags :
Θα υπάρξει θετική έκπληξη για τις ελληνικές μετοχές σήμερα από τον MSCI; Τι ακούγεται στην αγορά
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει είσοδος τουλάχιστον μίας μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης στο δείκτη, ενώ κάποιες άλλες κάνουν λόγο για είσοδο δύο μετοχών και πιθανή μία έξοδος


Σήμερα 12/8 αναμένεται η ανακοίνωση για την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών από τον MSCI. 
Η συμμετοχή του ΧΑ είναι πλέον περιορισμένη, καθώς στον βασικό δείκτη MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται 4 μετοχές και συγκεκριμένα οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo και Motor Oil.
Εδώ και μέρες κυκλοφορούν πληροφορίες στην αγορά και στα χρηματιστηριακά γραφεία που αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη σήμερα από τον οίκο. 
Στο παρελθόν έχουν ακουστεί ξανά οι ίδιες πληροφορίες χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί. 
Πιο συγκεκριμένα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει είσοδος τουλάχιστον μίας μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης στο δείκτη, ενώ κάποιες άλλες κάνουν λόγο για είσοδο δύο μετοχών και πιθανή μία έξοδος. 
Μεταφέροντας πληροφορίες που δεν μπορούν όπως είναι λογικό να επιβεβαιωθούν, η μετοχή για την οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι θα εισαχθεί είναι και πάλι της Μυτιληναίος, ενώ δεν αποκλείεται είσοδος και τραπεζικής μετοχής.
Να σημειωθεί πως η κεφαλαιοποίηση της Μυτιληναίος είναι στα 1,11 δις. ευρώ, ενώ στις τράπεζες την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση έχει η Eurobank με 1,41 δισ. ευρώ. 
Η κεφαλαιοποίηση της Motor Oil είναι η χαμηλότερη μεταξύ των 4 μετοχών που συμμετέχουν στο δείκτη και είναι στα 1,23 δισ. ευρώ, λίγο υψηλότερη από αυτή της Μυτιληναίος.  
Σύμφωνα με κάποιους άλλους αναλυτές δεν υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον στη σημερινή αναδιάρθρωση. 
Το ενδιαφέρον επομένως στρέφεται στην ανακοίνωση του οίκου και όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα το βράδυ.
 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης