Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 630 μονάδες ο Γ.Δ. αλλά με χαμηλό τζίρο – Βοήθειες από ΔΕΗ και τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 630 μονάδες ο Γ.Δ. αλλά με χαμηλό τζίρο – Βοήθειες από ΔΕΗ και τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Το βλέμμα στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Και πάλι υπάρχουν φήμες για είσοδο και έξοδο μετοχών. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρές απώλειες, αλλά λίγο αργότερα σταθεροποιήθηκαν.

Για να δούμε αν οι τράπεζες θα μπορέσουν να διατηρήσουν το ανοδικό τους momentum. Συνήθως δεύτερη μέρα δυσκολεύονται. Δεν υπάρχουν επιχειρηματικές ειδήσεις, δε δημοσιεύονται αποτελέσματα εξαμήνου και έχουμε μείνει με υποθέσεις. Όσες εισηγμένες έχουν δώσει κάποια εκτίμηση για το 2020 κάνουμε τους υπολογισμούς μας με αυτά του 2019. Το ενδιαφέρον πάντως ήδη άρχισε να στρέφεται στο 2021. Και εκεί όμως η αβεβαιότητα είναι μεγάλη.

Η τουρκική προκλητικότητα θα συνεχίσει να κάνει τους επενδυτές ανασφαλείς για επενδύσεις και μην ξεχνάμε πως οδεύουμε προς το δεκαπενταύγουστο, επομένως δεν περιμένουμε πολλά από πλευράς συμμετοχής επενδυτών και τζίρου στο ελληνικό χρηματιστήριο.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Στα πρώτα λεπτά ο γενικός δείκτης κινείται με μικρή άνοδο και προσεγγίζει τις 630 μονάδες. Περίπου 250 χιλ. ευρώ έγιναν στο άνοιγμα. Βοηθάει ο τραπεζικός δείκτης καθώς ενισχύεται περίπου 1,5%. Καλή εικόνα από Εθνική, Πειραιώς. Ακολουθεί η Alpha Bank και η Eurobank με μικρότερη άνοδο. Χρειάζεται συνέχεια στην τραπεζική άνοδο.

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε πως υπέγραψε τις συμβάσεις για τιτλοποίηση απαιτήσεων έως 60 ημερών μέχρι του ποσού των 200 εκατ. ευρώ. Επενδυτής η JP Morgan. Η μετοχή ξεχωρίζει και πάλι στο άνοιγμα με άνοδο κοντά στο 2% και τιμή πάνω από 3,90 ευρώ. Καλός και ο όγκος των συναλλαγών.

ΟΠΑΠ: Ανακάμπτει σήμερα και περνάει πάνω από την τιμή μετατροπής του μερίσματος σε μετοχές. Στα 7,95 ευρώ με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ανακάμπτει και η συγκεκριμένη μετοχή και οδεύει προς τα 7,90 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Την άνοιξαν με ένα τεμάχιο στα 0,7140 ευρώ και στο -4,16%. Προσπαθούν κάποιοι να την πιέσουν, αλλά βγήκαν αγοραστές στα 0,7460 ευρώ οδηγώντας τον τίτλο σε δημοπρασία.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κάποιοι προσπαθούν και εδώ με λίγα κομμάτια να την οδηγήσουν χαμηλότερα. Έτσι άνοιξε στα 1,32 ευρώ και στο -1,79% με 1 τεμάχιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης ο πωλητής που υπήρχε και εδώ και καιρό κρατούσε τη μετοχή χαμηλά και την πίεζε, έχει ολοκληρώσει. Για να δούμε αν θα βγάλει αντίδραση.

MOTOR OIL: Έχει βγει σημαντική πίεση στη μετοχή το τελευταίο διάστημα και ίσως μέρος των ρευστοποιήσεων να οφείλεται και σε κάποιες πληροφορίες που κυκλοφορούν στα χρηματιστηριακά γραφεία περί εξόδου από τον MSCI. Πάντως το γράφημα άρχισε να «γέρνει» σχεδόν από αρχές Ιουλίου. Θα μπορούσαμε να τη δούμε μέχρι και λίγο κάτω από τα 11 ευρώ αλλά δε θα θέλαμε να δούμε χαμηλότερες τιμές.

ΑΔΜΗΕ: Με καλό όγκο στο ξεκίνημα καθώς έχουν βγει πωλητές. Έχει κάνει στα πρώτα 11 λεπτά 12 χιλ. τεμάχια και υποχωρεί 1,12%. Στα 2,2050 ευρώ με τους αγοραστές να είναι ήδη υψηλότερα.

TITAN: Η μετοχή συνεχίζει να δυσκολεύεται και οι αγοραστές θέλουν να αγοράσουν σημαντικά χαμηλότερα από τα 11,24 ευρώ και οι πωλητές δίνουν λίγο υψηλότερα. Υπάρχει λίγο άνοιγμα στις εντολές στο ξεκίνημα αλλά θα κλείσει. Το σημαντικό ωστόσο είναι να φύγει η μετοχή πάνω από τα 11,50 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης