Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κεφάτες οι τράπεζες, ανέκτησε τις 630 μονάδες ο Γ.Δ. έστω και με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κεφάτες οι τράπεζες, ανέκτησε τις 630 μονάδες ο Γ.Δ. έστω και με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Η μέρα εξελίχθηκε σε πολύ καλή και το ΧΑ κατάφερε να περάσει και πάλι πάνω από τις 630 μονάδες. Έστω και με μικρό τζίρο αλλά γιατί να μας απασχολεί; Εδώ τόσο καιρό έπεφτε με ανάλογο τζίρο. Στα θετικά η αντίδραση των τραπεζών για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Απαιτείται συνέχεια της κίνησης.

Αρκετές βοήθειες είχε η αγορά και από άλλα βαριά χαρτιά που μετά από μία περίοδο συσσώρευσης ή και διόρθωσης, δείχνουν διαθέσεις για κάτι καλύτερο. Και από αυτά θέλουμε συνέχεια. Το ενδιαφέρον σήμερα στράφηκε γύρω από περιορισμένο αριθμό μετοχών και είναι λογικό αφού ο τζίρος δε φτάνει για όλες.

Καλό και το κλίμα στο εξωτερικό και βοήθησε λίγο. Το βράδυ θα μάθουμε και τις αλλαγές στον MSCI. Κάποιες πληροφορίες λένε για εκπλήξεις αλλά όλα αυτά είναι σενάρια, καθώς τις αποφάσεις του οίκου ελάχιστοι μπορούν να τις υποψιαστούν. Πιθανό να μην έχουμε αλλαγή. Το ταμπλό πάντως σήμερα «πριμοδότησε» αυτές που εμφανίζονται ως πιθανές για είσοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή άνοδο 3,81% κατέγραψε ο δείκτης και βρίσκεται πλέον στις 318,53 μονάδες. Αν δε δούμε τιμές 370 μονάδων και πάνω δε μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. H Eurobank επιβεβαίωσε και σήμερα την καλύτερη έναντι των άλλων συστημικών συμπεριφορά της με άνοδο 5,70%. Κέρδη άνω του 2% κατέγραψαν οι άλλες τράπεζες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πάει να κάνει την ανοδική διαφυγή. Το κλείσιμο είναι σε υψηλό ημέρας και πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Άνοδος πάνω από τα 8,20-8,25 ευρώ αλλάζει επίπεδο στη μετοχή…

ΛΑΜΔΑ: Έβγαλε καλή αντίδραση. Χώνεψαν φαίνεται οι επενδυτές ότι πουλήθηκαν χαμηλά οι μετοχές, αλλά δεν αλλάζει κάτι. Έδωσε καλή ευκαιρία σε όποιον ήθελε να αγοράσει μετοχές στην τιμή που αγόρασαν και οι ξένοι. Στα 5,80 ευρώ και στο +3,20%. Θα λέγαμε πως αν βρει καλό κλίμα θα μπορούσε να δει τιμές πάνω από 6,20 ευρώ.

ΟΤΕ: Χαρτάρα! Στα 13,30 ευρώ και στο +2,31% με όγκο 283 χιλ. τεμάχια. Δε βλέπουμε λόγο να "αποβιβαστεί" κάποιος πριν τα 14 ευρώ ή άντε πριν τα 13,70 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Στις επάλξεις και αυτός. Πρέπει να βοηθήσει κι άλλο την αγορά…

MOTOR OIL: Πρέπει να αλλάξει ρότα γιατί το διάγραμμα δε μας αρέσει… Στα 11,10 ευρώ με χαμηλό στα 11 ευρώ.

ΟΛΠ: Αμετάβλητος στα 16 ευρώ. Πήγε να ακολουθήσει αλλά έβγαιναν πολλά κομμάτια. Μάλλον θα βρήκαν κάτι φθηνότερο από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας που προσφέρεται στα 400 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Κάποιοι βγάζουν και εδώ κομμάτια. Έκανε 41 χιλ. τεμάχια όγκο και έκλεισε στα 6,40 ευρώ που είναι και χαμηλό ημέρας. Βέβαια βγήκε μεγάλη εντολή αγοράς στο εν λόγω σημείο και κράτησε τη μετοχή.

LAVIPHARM: Η συχνή παρουσία του βασικού μετόχου στα τερματικά έχει βοηθήσει τη μετοχή. Στο +8,15% και στα 0,2920 ευρώ με όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Από την αρχή του χρόνου ο βασικός μέτοχος έχει αγοράσει 3,8%. Δεν υφίσταται θέμα δημόσιας πρότασης. Απλά στηρίζει…

ΚΕΚΡΟΨ: By the book η κίνηση…

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Στο -7,14% και στα 1,04 ευρώ. Περαιτέρω υποχώρηση μάλλον θα δώσει καλή ευκαιρία εισόδου για όσους βλέπουν μακροπρόθεσμα.

ΕΚΤΕΡ: Με μικρό όγκο στο -1,74%. Κάποιοι ήθελαν να την κλείσουν κάτω και τα κατάφεραν.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Έκανε μερικές ωραίες συνεδριάσεις και ανέκαμψε αυξάνοντας τις συναλλαγές, αλλά ανέκτησε πάλι τη γνωστή της εικόνα και έχει αρχίσει να διολισθαίνει…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης