Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες απειλές Erdogan κατά της Ελλάδας και των συμμάχων της: Όποιος χτυπήσει το Oruc Reis θα πληρώσει βαρύ τίμημα

Νέες απειλές Erdogan κατά της Ελλάδας και των συμμάχων της: Όποιος χτυπήσει το Oruc Reis θα πληρώσει βαρύ τίμημα
Eκτός ελέγχου πάλι ο Erdogan
(upd) Σε νέα παραληρηματική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, παρότι νωρίτερα είχε επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους.
Μιλώντας το απόγευμα στο συνέδρι του κόμματός του, ο «σουλτάνος» δεν δίστασε να απειλήσει ευθέως την Ελλάδα και τους συμμάχους της, λέγοντας πως όποιος χτυπήσει το Oruc Reis θα πληρώσει βαρύ τίμημα.  
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, όπως είχει προαναγγείλει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Erdogan θα επικοινωνήσει εντός της ημέρας και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση του AKP, τόνισε ότι η χώρα του δεν κυνηγά άσκοπες εντάσεις και περιπέτειες, ενώ επανέλαβε ότι η μόνη λύση στη Μεσόγειο είναι ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις.
Επί της ουσίας, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στο χθεσινό διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Μια επωφελής συμφωνία για την Ελλάδα και την Τουρκία είναι εφικτή μέσω του διαλόγου», τόνισε ο Erdogan, διαμηνύοντας ωστόσο ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες έως τις 23 Αυγούστου.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε μοχθηρή τη συμπεριφορά της Ελλάδας σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
 «Οι αξιώσεις της Αθήνας για το Καστελλόριζο το οποίο απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές και 580 από την ηπειρωτική Ελλάδα δεν εξηγούνται με την κοινή λογική», τόνισε.

Εάν επιτεθούν στο Oruc Reis, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα

Για άλλη μία φορά, κατά πάγια πρακτική, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan προχώρησε σε απειλές κατά της Ελλάδας και των συμμάχων της.
«Εάν επιτεθούν στο σεισμογραφικό Oruc Reis, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» είπε, μεταξύ άλλων, στο συνέδριο του κόμματός του.
«Οι εχθροί μας είναι πολλοί.
Διεξάγουν έναν ύπουλο αγώνα εναντίον μας.
Προσπάθησαν να καταλάβουν τους δρόμους με τα γεγονότα στο πάρκο Gezi.
Σφετερίστηκαν την εθνική βούληση με το πραξικόπημα.
Μας επιτέθηκαν μέσω του PKK.
Τους κερδίσαμε.
Το ίδιο θα κάνουμε αν χτυπήσουν το Oruc Reis» επεσήμανε έξαλλος.
Φυσικά, από την ομιλία του Τούρκου προέδρου δεν έλειψε ο… Αλλάχ.
«Προσεύχομαι στον Αλλάχ, να δείξει έλεος σε εμένα και τους αδελφούς μου.
Το κόμμα μας ιδρύθηκε για να υπηρετήσει το θέλημά του.
Για να προσφέρουμε αγάπη στην ανθρωπότητα.
Όσοι προσέβλεπαν στην εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Η πορεία μας θυμίζει την πορεία του Προφήτη Αβραάμ προς την Παλαιστίνη.
Την πορεία του Μωυσή μέσα από την Ερυθρά Θάλασσα.
Την πορεία του Μωάμεθ προς τη Μέκκα.
Έτσι και το έθνος μας, έδωσε στην ανθρωπότητα νέες κατευθύνσεις σε όλη την ιστορία, ξεκίνησε μια νέα κίνηση ιδρύοντας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις 14 Αυγούστου 2001.
Το κίνημά μας έχει στην καρδιά του τους Σελτζούκους, είναι η συνείδηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» κατέληξε ο «σουλτάνος».

Erdogan σε Merkel: Είμαι υπέρ της επίλυσης των διεθνών ζητημάτων στο πλαίσιο του διαλόγου

Υπέρμαχος του... διαλόγου δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα (13/8/2020) με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και περιφερειακά θέματα.
Μάλιστα, ο Erdogan φέρεται να διεμήνυσε στη Merkel ότι είναι υπέρ της επίλυσης των διεθνών ζητημάτων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του διαλόγου.

Επίθεση στον Macron

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron ότι έχει «αποικιοκρατικές» βλέψεις στον Λίβανο και χαρακτήρισε «θέαμα» την πρόσφατη επίσκεψη του γάλλου προέδρου στη Βηρυτό, σ' ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι.
«Αυτό που θέλουν οι Macron και σία, είναι να επαναφέρουν (στον Λίβανο) την αποικιοκρατική τάξη», δήλωσε ο Erdogan στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.
«Εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να κυνηγάμε τις φωτογραφίες ούτε να κάνουμε θέαμα μπροστά στις κάμερες».
Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους αναφερόταν στην επίσκεψη του Macron στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, μετά την έκρηξη που στις 4 Αυγούστου στοίχισε τη ζωή σε 171 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άνω των 6.500 και μεγάλες καταστροφές στη λιβανική πρωτεύουσα.
Μολονότι ο Tούρκος πρόεδρος δεν μετέβη προσωπικά στη Βηρυτό, έστειλε εκεί την περασμένη εβδομάδα τον αντιπρόεδρό του και τον υπουργό Εξωτερικών του.
Ο Λίβανος τελούσε υπό γαλλική εντολή από το 1920 μέχρι την ανεξαρτησία του το 1943.
Προηγουμένως βρισκόταν επί τέσσερις αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία.
Οι επιθέσεις του Erdogan σημειώνονται σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γαλλία, οι οποίες έχουν διαφορετικά συμφέροντα στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο.
Το Παρίσι κατήγγειλε τις «μονομερείς» ενέργειες της Άγκυρας και ανακοίνωσε σήμερα πως ενίσχυσε προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο με την ανάπτυξη δύο πολεμικών αεροπλάνων και δύο πολεμικών πλοίων.
Ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος υποδέχθηκε αυτή την είδηση με αγανάκτηση, κατηγορώντας τη Γαλλία ότι «ξεπέρασε τα όρια» και ότι «επιδιώκει τον πόλεμο».
Ο Εrdogan δεν σχολίασε άμεσα σήμερα τη γαλλική απόφαση, όμως καταφέρθηκε, χωρίς να την κατονομάσει, εναντίον μιας «χώρας που δεν έχει παράλια στην ανατολική Μεσόγειο», την οποία κάλεσε «να μην πιστεύει πως είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι είναι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης