Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Επακούμβηση» αγοραστών στις τελικές δημοπρασίες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Επακούμβηση» αγοραστών στις τελικές δημοπρασίες
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση όλη μέρα και με μικρές απώλειες. Στις τελικές όμως δημοπρασίες κάποιες μετοχές, οι γνωστές και πάλι, έβαλαν πλάτη και γύρισαν την αγορά σε θετικό έδαφος. Κλείσιμο τελικά στο υψηλό ημέρας και τρίτη συνεχόμενη ανοδική .

Τη χρειαζόμασταν και αυτή την κίνηση της «επακούμβησης» των αγοραστών. Μέχρι τώρα μόνο το αντίθετο γινόταν. Δηλαδή έβγαιναν κάποιοι στο κλείσιμο και την έκλειναν χαμηλά την αγορά.

Χρειάζεται περαιτέρω ανοδική κίνηση στην αυριανή συνεδρίαση με βοήθεια και από άλλες μετοχές. Από τις τράπεζες η Eurobank επιβεβαίωσε ξανά την καλή της συμπεριφορά και είναι η μόνη που έκλεισε με άνοδο. Δυνατές βοήθειες από Jumbo και ΟΤΕ και επιτέλους αντέδρασε και η Motor Oil.

MOTOR OIL: Έκανε την αρχή σήμερα. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να συνεχίσει και αύριο και να φύγει μακριά από τα 11,38 ευρώ που έκλεισε σήμερα. Για να βελτιώσει δηλαδή τη διαγραμματική της εικόνα

JUMBO: Στις τελικές δημοπρασίες πήγε στα 12,70 ευρώ που είναι και υψηλό ημέρας. Με άνοδο 2,77%.

ΟΤΕ: Στα 13,53 ευρώ η χαρτάρα, βάζει γυαλιά σε όσους την έβρισκαν ακριβή λόγω p/e και τέτοια.

ΟΠΑΠ: Δυνατός και αυτός στις δημοπρασίες, έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 8,10 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από τα βαριά χαρτιά ίσως είχε την περισσότερη κινητικότητα. Με καλό όγκο για την εποχή, ήτοι 621 χιλ. τεμάχια και με άνοδο 1,47%. Κλείσιμο στα 1,1760 ευρώ.

ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ: Δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε και τραβάμε γραμμές! Αρκετές φορές έχουμε γράψει πως πολλά γέρνουν ή έχουν πλαγιοκαθοδική πορεία και πρέπει κάτι να γίνει προκειμένου να αντιστραφεί αυτή η εικόνα. Δείτε για παράδειγμα το γράφημα της ΟΤΟΕΛ. Αυτή η σφήνα που έχει δημιουργηθεί πρέπει να σπάσει ανοδικά, αλλιώς θα δούμε μεγαλύτερη πτώση.
Image
Και πρέπει να σπάσει άμεσα χωρίς να πάει πάλι στην κάτω μεριά του σχηματισμού. Η κάτω πλευρά περνάει από τα 3 ευρώ και η πάνω από τα 3,60 ευρώ περίπου. Το τελευταίο διάστημα γίνονται αγορές ιδίων μετοχών ενώ μέχρι πριν 10 μέρες είχαμε συχνές αγορές από τους insiders.

Πολλά γραφήματα δείχνουν κάτι ανάλογο και δεν πρέπει να αγνοούμε αυτούς τους σχηματισμούς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Γι΄αυτό είναι σημαντικό η αγορά να βρει δύναμη να αντιδράσει. Σε διαφορετική περίπτωση πολλές μετοχές θα δουν τα χαμηλά τους και αρκετές ακόμα θα καταγράψουν νέα χαμηλά έτους και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (ΙΙ): Χάλια η διαγραμματική εικόνα και της Aegean αλλά και της ΕΧΑΕ. Η τελευταία έσπασε στηρίξεις που δεν έπρεπε και οδεύει προς τα χαμηλά του Μαρτίου. Δε βοηθάει και ο τζίρος στο ΧΑ, ώστε να αλλάξει λίγο η επενδυτική ψυχολογία και να βελτιωθούν και τα έσοδα.

Μας απασχολεί και η εικόνα του ΟΛΠ. Εικόνα εγκατάλειψης στη μετοχή και με τα θεμελιώδη να είναι υποστηρικτικά. Βγαίνουν κομμάτια και προφανώς δεν μπορούν να απορροφηθούν εύκολα. Πάει να χαλάσει άσχημα και το δικό του διάγραμμα. Με 13 ευρώ περίπου χαμηλό τον περασμένο Μάρτιο τώρα παίζει κάτω από τα 16 ευρώ.

ΕΛΧΑ: Η δική διαγραμματική εικόνα είναι καλή. Πλαγιοανοδικό το γράφημα και η κάτω γραμμή είναι οριακά πάνω από τα 1,10 ευρώ. Κλείσιμο στα 1,2060 ευρώ και στο +1,34% με όγκο 37 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Eurobank θετική από τις συστημικές. Η καλή της συμπεριφορά διατηρείται και πλέον η αποτίμησή τη είναι όση της Εθνικής και της Πειραιώς μαζί.

ΕΥΔΑΠ: Έχει πιεστεί αρκετά και η σημερινή αντίδραση ήταν βάλσαμο… Φαίνεται πως απορροφήθηκαν τα χαρτιά που έβγαιναν μέρες τώρα. Θα λέγαμε πως αν συνεχιστεί η υποχώρηση στις επόμενες συνεδριάσεις δε θα πρέπει να φύγει η μετοχή κάτω από 6,20 ευρώ διαφορετικά μπαίνει σε περιπέτειες. Το κλείσιμο ωστόσο στα 6,56 ευρώ και στο +2,5% απομακρύνει προς το παρόν το αρνητικό σενάριο.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Εκεί που δεν το περιμένεις να μια μεγάλη εντολή και μαζεύει την προσφορά. Έκανε λοιπόν όγκο 5,5 χιλ. τεμάχια και μάζεψε ό,τι υπήρχε μέχρι τα 2,30 ευρώ. Τα περισσότερα έγιναν στα 2,20 ευρώ. Μετά βέβαια δεν έκανε άλλη πράξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης