Τελευταία Νέα
Διεθνή

Imperial College: Περίπου 3,4 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό

Imperial College: Περίπου 3,4 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό

Περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία -το 6% του πληθυσμού- έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, επισημαίνει μεγάλη μελέτη αντισωμάτων του Imperial College
Περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία -το 6% του πληθυσμού - έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, με ποσοστά μόλυνσης να είναι δύο φορές υψηλότερα στο Λονδίνο, επισημαίνει μεγάλη μελέτη αντισωμάτων του Imperial College.
Η έρευνα, που διεξήχθη σε 100.000 άτομα, μεταξύ 20 Ιουνίου και 13 Ιουλίου, έδειξε ότι η έκταση της επιδημίας διέφερε ευρέως μεταξύ περιοχών και πληθυσμιακών ομάδων.
Στο Λονδίνο, το 13% των ανθρώπων είχαν αντισώματα ενώ στη Νοτιοδυτική Αγγλία ήταν λιγότερο από 3%.
Μειονότητες, εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και υπάλληλοι καθαριότητας εμφανίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από τον ιό.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα αντισώματα παρέχουν ανοσία.
Ωστόσο, τα ευρήματα είναι σημαντικά επειδή είναι πιθανό να επηρεάσουν τις αποφάσεις που θα λάβουν οι αξιωματούχοι σχετικά με το είδος των περιορισμών που μπορεί να πάρουν στο μέλλον.
«Όσοι βρίσκονται σε υποβαθμισμένες ή πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι πολύ πιθανό να έχουν εκτεθεί στον ιό και πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από μελλοντικά κύματα μόλυνσης» δήλωσε η καθηγήτρια Helen Ward.
«Μελέτες παρακολούθησης αντισωμάτων ευρείας κλίμακας είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς ο ιός έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα και αν υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που είναι πιο ευάλωτες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Edward Argar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης