Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες: Ο Duterte κάνει πίσω για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

tags :
Φιλιππίνες: Ο Duterte κάνει πίσω για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Οι Φιλιππίνες θα αρχίσουν τον Οκτώβριο δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Οι Φιλιππίνες θα αρχίσουν τον Οκτώβριο δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όμως ο πρόεδρος της χώρας Rodrigo Duterte δεν πρόκειται να εμβολιασθεί πριν το εν λόγω εμβόλιο κηρυχθεί ασφαλές, ανακοίνωσε σήμερα 13/8 ο εκπρόσωπός του.
Ο Rodrigo Duterte είχε προτείνει να χρησιμεύσει ως πειραματόζωο, λέγοντας πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο εμβόλιο αυτό, παρά τις αυξανόμενες επιφυλάξεις μεγάλου αριθμού διεθνών επιστημόνων.
Ο εκπρόσωπος του προέδρου, ο H. Roke, δήλωσε πως ο Rodrigo Duterte θα εμβολιασθεί το νωρίτερο την 1η Μαΐου, δηλαδή μερικές εβδομάδες μετά το τέλος της φάσης 3, του τελευταίου σταδίου των κλινικών δοκιμών πριν από την ομολογοποίηση.
Το εμβόλιο αυτό, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το ρωσικό Κέντρο Ερευνών Γκαμαλέγια, πρόκειται να ομολογοποιηθεί τον Απρίλιο από το υπουργείο των Φιλιππίνων που είναι αρμόδιο για τα τρόφιμα και τα φάρμακα.
«Την 1η Μαΐου, η ομάδα που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του προέδρου μπορεί να του επιτρέψει (να κάνει το εμβόλιο), αφού θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες δοκιμές», δήλωσε ο Roke.
Η Μόσχα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως ανέπτυξε το "πρώτο" εμβόλιο κατά της Covid-19 διαβεβαιώνοντας πως προσφέρει «ανοσία διαρκείας» και ότι έχει μπει στην τελική φάση των δοκιμών, στις οποίες συμμετέχουν συνολικά περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι.
Ο Roke δήλωσε πως φιλιππινέζοι ειδικοί θα μελετήσουν τον ερχόμενο μήνα τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών των φάσεων 1 και 2 που διεξήχθησαν από τη Ρωσία, πριν αρχίσουν στις Φιλιππίνες οι δοκιμές της φάσης 3.
«Θα το κάνουμε ταυτόχρονα με τη Ρωσία", διευκρίνισε ο Roke.
Οι Φιλιππίνες αποδέχθηκαν την προσφορά της Ρωσίας να συμμετάσχουν στη φάση 3 των δοκιμών καθώς και στην παραγωγή του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης