Biden και Harris υποσχέθηκαν να «ανοικοδομήσουν» τις ΗΠΑ μετά την ήττα Trump στις εκλογές

Biden και Harris υποσχέθηκαν να «ανοικοδομήσουν» τις ΗΠΑ μετά την ήττα Trump στις εκλογές
Joe Biden και Kamala Harris δεσμεύονται πως θα ανοικοδομήσουν την Αμερική
Με σοβαρό τόνο, σε μια αίθουσα σχεδόν άδεια, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Joe Biden παρουσίασε επίσημα την υποψήφια αντιπρόεδρό του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, τη γερουσιάστρια Kamala Harris, με τους δυο τους να δεσμεύονται πως θα ανοικοδομήσουν την Αμερική αν ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος κερδίσει τον Ρεπουμπλικάνο D. Trump την 3η Νοεμβρίου.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι διάλεξα το σωστό πρόσωπο» σε αυτή την «ζωτικής σημασίας για τη χώρα αυτή" εκλογική διαδικασία, είπε ο άλλοτε αντιπρόεδρος του B. Obama, 77 ετών, που κατέληξε στη Kamala Harris έπειτα από μακρά διαδικασία επιλογής, που είχε δημιουργήσει ατμόσφαιρα ανυπομονησίας.
«Αδημονώ να συνεργαστούμε για να ανοικοδομήσουμε τη χώρα, πρόσθεσε.
Με τη Harris, ο Joe Biden έκανε ήδη ιστορική επιλογή: η κόρη μεταναστών από τη Τζαμάικα και την Ινδία είναι η πρώτη μαύρη και η πρώτη ασιατικής καταγωγής υποψήφια για την αντιπροεδρία μεγάλου κόμματος στις ΗΠΑ. Είναι άλλωστε μόλις η τρίτη γυναίκα στην ιστορία που επιλέγεται ως υποψήφια αντιπρόεδρος μεγάλου αμερικανικού κόμματος στην ιστορία.
Θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα καταλάβει το αξίωμα εάν οι Δημοκρατικοί επικρατήσουν στις εκλογές τον Νοέμβριο.
Υπό το βλέμμα της -τον άκουγε καθισμένη σε μια απλή καρέκλα-  ο Joe Biden απευθύνθηκε στα «μικρά κορίτσια».
Συγκεκριμένα, στα μικρά κορίτσια που ανήκουν σε μειονότητες: «Σήμερα το πρωί, σε όλη τη χώρα, μικρά κορίτσια ξύπνησαν, ειδικά τα μικρά κορίτσια που έχουν μαύρο ή καφέ δέρμα, και πολύ συχνά νοιώθουν παραμελημένα κι υποτιμημένα στις κοινότητές μας...
Σήμερα, ίσως μόλις σήμερα, να είδαν τον εαυτό τους για πρώτη φορά με άλλα μάτια: ως την πρώτη ύλη από την οποία φτιάχνονται πρόεδροι και αντιπρόεδροι», είπε.
Όταν η πρώην εισαγγελέας πήρε τον λόγο, ο τόνος της ήταν εξίσου βαρύς, επίσημος.
«Η Αμερική έχει κραυγαλέα έλλειψη ηγέτη», καθώς «έχουμε έναν πρόεδρο που ασχολείται κυρίως με τον εαυτό του παρά με εκείνους που τον εξέλεξαν».
Και αυτό την ώρα που «είμαστε εν μέσω της επανεξέτασης της συνείδησής μας όσον αφορά τον ρατσισμό και τη γενικευμένη αδικία», πρόσθεσε η γερουσιάστρια της Καλιφόρνιας.
Ο πρώην αντιπρόεδρος αντεπιτέθηκε παράλληλα στον Trump, ο οποίος αποκάλεσε «μοχθηρή» και «κίβδηλη» την Kamala Harris «αυτό που κάνει καλύτερα από όλα τα άλλα ο Trump είναι να γκρινιάζει», πέταξε, προσθέτοντας πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου έχει «μεγάλο πρόβλημα με τις ισχυρές γυναίκες γενικά».
Η Kamala Harris αντεπιτέθηκε επίσης στον μεγιστάνα, αποκαλώντας την κυβέρνησή του "αποτυχημένη», πολιτικά χρεοκοπημένη. "Αυτές οι εκλογές θα έχουν αληθινά πολύ σημαντικές συνέπειες για την Αμερική.
Όλα όσα μας αφορούν, όλα τα πράγματα για τα οποία νοιαζόμαστε, η οικονομία μας, η υγεία μας, τα παιδιά μας, το σε ποια χώρα ζούμε - διακυβεύονται όλα", έκρινε.
Η Kamala Harris κατηγόρησε εξάλλου προσωπικά τον πρόεδρο για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη, με πάνω από 166.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 και 5,22 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως εδώ.
«Οι ΗΠΑ υπέστησαν το χειρότερο πλήγμα διότι ο Trump δεν πήρε σοβαρά την κατάσταση από την αρχή», στηλίτευσε η γερουσιάστρια Kamala Harris, προσθέτοντας πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προτίμησε να «πουλάει» υποτιθέμενες «θαυματουργές θεραπείες».
Ο Joe Biden από την πλευρά του υποσχέθηκε αν κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο νέα προσέγγιση έναντι της πανδημίας, «βασισμένη στην επιστήμη».
Το νέο δίδυμο αρχίζει το δρόμο που απομένει ως τις εκλογές με πλεονέκτημα: ο Joe Biden προηγείται έναντι του Trump, 74 ετών, άνετα, τόσο σε εθνικές δημοσκοπήσεις (+7,4%, κατά τον μέσο όρο του ιστότοπου RealClearPolitics), όσο και στις σημαντικότερες πολιτείες-κλειδιά. Ηλέκτρισε ήδη τους χρηματοδότες της εκστρατείας των Δημοκρατικών: ο Joe Biden συγκέντρωσε 26 εκατομμύρια δολάρια σε 24 ώρες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS