Τελευταία Νέα
Μπλε Φάκελος

H FED σε συνεργασία με το MIT ετοιμάζει το νέο ψηφιακό νόμισμα - Τι σηματοδοτεί;

H FED σε συνεργασία με το MIT ετοιμάζει το νέο ψηφιακό νόμισμα - Τι σηματοδοτεί;
Η Brainard οικονομολόγος της FED αποκάλυψε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα σε συνεργασία με το MIT σχεδιάζουν το νέο ψηφιακό νόμισμα
Οι "άμεσες μεταφορές χρημάτων" από την FED.... στην αμερικανική κοινωνία έρχονται.
Η Brainard οικονομολόγος της FED αποκάλυψε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα σε συνεργασία με το MIT σχεδιάζουν το νέο  ψηφιακό νόμισμα
Πριν από μια εβδομάδα, δύο πρώην οικονομολόγοι της Fed - ο Simon Potter και η Julia Coronado ανέφεραν ότι σχεδιάζεται ψηφιακό χρήμα για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές των Αμερικανών.
Ουσιαστικά προτείνουν τη δημιουργία ενός νομισματικού εργαλείου που ονομάζουν ασφαλιστικά ομόλογα ύφεσης, τα οποία βασίζονται σε ορισμένες ψηφιακές πληρωμές, οι οποίες θα συνδεθούν άμεσα μες τους Αμερικανούς.
Ένα από τα ζητήματα που είχε το Κογκρέσο κατά την έγκριση του νόμου Cares είναι να εντοπίσει ποιος έχει βασικό εισόδημα, ποιος δεν έχει ημέρες ασθένειας, ώστε να μπορεί να τους στηρίξει, ανέφεραν οι οικονομολόγοι Coronado και Potter
Το Money Helicopter είναι τώρα de facto πολιτική σημαίνει ότι οι στο μέλλον, στην επόμενη ύφεση θα μπορεί η FED να κάνει άμεσες καταθέσεις μετρητών σε μεμονωμένους λογαριασμούς μέσω του ψηφιακού νομίσματος.
H Lael Brainard της FED υπαινίχθηκε για άλλη μια φορά την επερχόμενη νομισματική επανάσταση όταν είπε ότι η Fed μελετά τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από τα ψηφιακά νομίσματα.
Για να κατανοήσει το ψηφιακό νόμισμα η Federal Reserve συνεργάζεται με ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης MIT σε μια πολυετή προσπάθεια δημιουργίας και δοκιμής ενός υποθετικού ψηφιακού νομίσματος προσανατολισμένου στις χρήσεις της κεντρικής τράπεζας.
Οι στόχοι της έρευνας και του πειραματισμού ψηφιακού νομίσματος στο ομοσπονδιακό αποθεματικό σύστημα είναι να εκτιμήσουμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ψηφιακού νομίσματος και να κατανοήσουμε τις ευκαιρίες και τους περιορισμούς των πιθανών τεχνολογιών για ψηφιακές μορφές χρήματος που θα αφορούν τις κεντρικές τράπεζες ανέφερε η Brainard.
Οι οικονομολόγοι της FED Potter και Coronado, αποκάλυψαν τι ακριβώς έρχεται και ποιο είναι το κίνητρο πίσω από τα σχέδια της Fed για τα ψηφιακά νομίσματα… η FED σκοπεύει να στείλει χρήματα απευθείας στους Αμερικανούς στην επόμενη οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης