Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας ζητά η Von der Leyen (Κομισιόν) - Έτοιμος για διάλογο δηλώνει ο Lukashenko

Κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας ζητά η Von der Leyen (Κομισιόν) - Έτοιμος για διάλογο δηλώνει ο Lukashenko
Η der Leyen εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» της ότι η σύνοδος αυτή «θα καταδείξει την ισχυρή στήριξη» των Βρυξελλών στα δικαιώματα του λαού της Λευκορωσίας
Την επιβολή κυρώσεων εναντίον εκείνων που "παραβιάζουν τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα» στη Λευκορωσία, ζητά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Η der Leyen εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» της ότι η σύνοδος αυτή «θα καταδείξει την ισχυρή στήριξη» των Βρυξελλών στα δικαιώματα του λαού της Λευκορωσίας, στις θεμελιώδεις ελευθερίες και στη δημοκρατία.
Nωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Vladimir Mackey δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για «εποικοδομητικό και αντικειμενικό διάλογο» με τους ξένους εταίρους της.
Οι αρχές της Λευκορωσίας άφησαν ελεύθερους τους διαδηλωτές που είχαν συλλάβει τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθεια να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις που συνιστούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον Αλεξάντερ Λουκασένκο που κυβερνά τη χώρα εδώ και 26 χρόνια.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Mackey με τον Ελβετό ομόλογό του Ignazio Cassis, το Μινσκ δήλωσε «έτοιμο για εποικοδομητικό και αντικειμενικό διάλογο» ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στη Λευκορωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και μετά από αυτήν», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης