Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αραβικός Σύνδεσμος: Όχι στα ηγεμονικά σχέδια και το διαίρει και βασίλευε Ιράν και Τουρκίας

Αραβικός Σύνδεσμος: Όχι στα ηγεμονικά σχέδια και το διαίρει και βασίλευε Ιράν και Τουρκίας
Ιράν και Τουρκία χρησιμοποιούν τακτικές «διαίρει και βασίλευε», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου
Για «ιρανοτουρκικά ηγεμονικά σχέδια» στην αραβική περιοχή, και για τις καταστροφικές συνέπειές τους στην αραβική εθνική ασφάλεια, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit, σημειώνοντας ότι οι τρέχουσες συνθήκες στην περιοχή απαιτούν «περισσότερη προσοχή για την προάσπιση των συμφερόντων του αραβικού κόσμου».
Σε συνέντευξη στην αιγυπτιακή εφημερίδα αλ Αχράμ ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου σημείωσε ότι αυτές οι δύο περιφερειακές δυνάμεις, οι οποίες επιδιώκουν να ελέγξουν τις προοπτικές και τις δυνατότητες της περιοχής, χρησιμοποιούν τακτικές «διαίρει και βασίλευε», μια πολιτική που κάποτε χρησιμοποιήθηκε από τις αποικιακές δυνάμεις.
Αφήνοντας υπαινιγμούς για τη Λιβύη, προειδοποίησε κατά των ιρανικών και τουρκικών σχεδίων που στοχεύουν στην εξάλειψη των αραβικών εθνικών κρατών και τη μετατροπή τους σε σεχταριστικές περιοχές που μπορούν να ελεγχθούν από ένοπλες πολιτοφυλακές.
«Κάθε ‘’διάβρωση’’ του εδάφους ενός αραβικού κράτους αποτελεί μείωση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του αραβικού κόσμου στο σύνολό του», είπε ο Ahmed Aboul Gheit, επισημαίνοντας την ανάγκη να καταπολεμηθεί αυτός ο επικείμενος κίνδυνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης