Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Λευκορωσία - Πιθανές οι κυρώσεις κατά του Μινσκ

Pompeo: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Λευκορωσία - Πιθανές οι κυρώσεις κατά του Μινσκ
Ο Πολωνός ΥΠΕΞ στη συνάντησή του με τον Pompeo πρόσθεσε οτι οι πιθανές κυρώσεις θα επιβληθούν μόνο σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους
Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν οι ΗΠΑ τις εξελίξεις στη Λευκορωσία μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές της περασμένης εβδομάδας και την καταστολή των κινητοποιήσεων που ακολούθησε.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, που περιοδεύει σε χώρες της  Ανατολικής Ευρώπης, όπως Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία και Σλοβενία τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία πως "οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση".
Μάλιστα ο Πολωνός ομόλογός του, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, σχολίασε ότι οι πιθανές κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Λευκορωσία θα στοχεύουν μόνο υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, το Μινσκ παραμένει δεσμευμένο στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Βρυξέλλες εξετάζουν την πιθανότητα να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία, σε απάντηση για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τις οποίες τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης