Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχασμένος ο Αραβικός κόσμος από τη συμφωνία Ισραήλ - ΗΑΕ - Το Κουβέιτ εξακολουθεί και στηρίζει τους Παλαιστινίους

Διχασμένος ο Αραβικός κόσμος από τη συμφωνία Ισραήλ - ΗΑΕ - Το Κουβέιτ εξακολουθεί και στηρίζει τους Παλαιστινίους
Το Κουβέιτ είναι συνεπής με την εξωτερική πολιτική που τηρεί εδώ και δεκαετίες, στηρίζοντας τον παλαιστινιακό σκοπό που είναι βασικό ζήτημα για τους Άραβες
Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την ασφυκτική πίεση των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει αναταραχή στον αραβικό κόσμο με το Κουβέιτ να διαχωρίζει τη θέση του.
Όπως γράφει η εφημερίδα al-Qabas επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές του Κουβέιτ, η εξωτερική πολιτική της χώρας απέναντι στο Ισραήλ δεν έχει αλλάξει, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν οι Ισραηλινοί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. "Το Κουβέιτ, θα είναι η τελευταία χώρα που θα εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Την Πέμπτη (13/8) το Ισραήλ και τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την πλήρη κανονικοποίηση των διπλωματικών σχέσεών τους. Το ΗΑΕ είναι η μόλις η τρίτη αραβική χώρα που εξομαλύνει τις σχέσεις τη με το Ισραήλ.
 «Η στάση του Κουβέιτ είναι συνεπής με την εξωτερική πολιτική που τηρεί εδώ και δεκαετίες, στηρίζοντας τον παλαιστινιακό σκοπό, αφού αυτό είναι το πρωταρχικό ζήτημα για τους Άραβες. Θα δεχτεί μια λύση μόνο εφόσον την δέχονται οι Παλαιστίνιοι», γράφει η εφημερίδα.
Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν τη συμφωνία μεταξύ ΗΑΕ και Ισραήλ. Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ μέχρι στιγμής τηρούν σιγή για το θέμα, ενώ άλλες χώρες του Κόλπου, όπως το Ομάν και το Μπαχρέιν, χαιρέτισαν αυτήν την εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης