Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Borrell προς Τουρκία: Σταματήστε το Yavuz από την Κυπριακή ΑΟΖ

Προειδοποίηση Borrell προς Τουρκία: Σταματήστε το Yavuz από την Κυπριακή ΑΟΖ
Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και διαπραγματεύσεων
Σκληρή γλώσσα απέναντι στην Τουρκία χρησιμοποιεί ο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Zozep Borrell λόγο της παρουσίας του τουρκικού γεωτρύπανου Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος αξιωματούχος καταδικάζει τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες και καλεί την Τουρκία να τερματίσει αμέσως τις δραστηριότητες της, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει τις προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου.
«Η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες δραστηριότητες γεώτρησης από το σκάφος Γιαβούζ σε μια θαλάσσια ζώνη που οριοθετήθηκε από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει ο Borrell.
«Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για την άμεση αποκλιμάκωση, η οποία είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή», προσθέτει.
«Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακούν πλήρως και με καλή τη πίστη σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση», καταλήγει Ευρωπαίος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης