Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Το υπουργείο Υγείας ζητά το κλείσιμο της χώρας για δύο εβδομάδες, λόγω κορωνοϊού

Λίβανος: Το υπουργείο Υγείας ζητά το κλείσιμο της χώρας για δύο εβδομάδες, λόγω κορωνοϊού
Κηρύσσουμε κατάσταση γενικής έκτακτης ανάγκης και χρειαζόμαστε μια γενναία απόφαση να κλείσουμε (τη χώρα) για δύο εβδομάδες, δήλωσε ο Hamad Hassan στο ραδιόφωνο του Voice of Lebanon
Ο Λίβανος πρέπει να κλείσει για δύο εβδομάδες μετά από την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας σήμερα Δευτέρα, 17 Αυγούστου, καθώς η χώρα συνέρχεται από την καταστροφική έκρηξη που συνέβη στο λιμάνι της Βηρυτού.
"Κηρύσσουμε σήμερα κατάσταση γενικής έκτακτης ανάγκης και χρειαζόμαστε μια γενναία απόφαση να κλείσουμε (τη χώρα) για δύο εβδομάδες", δήλωσε ο Hamad Hassan στο ραδιόφωνο του Voice of Lebanon.
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα κατέγραψε την Κυριακή αριθμό ρεκόρ 439 νέων κρουσμάτων και έξι θανάτους σε 24 ώρες.
Ο Λίβανος, που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, ήταν αντιμέτωπος ήδη με μια αύξηση κρουσμάτων και πριν τις εκρήξεις της 4ης Αυγούστου, από την οποία σκοτώθηκαν 178 άνθρωποι με αποτέλεσμα να παραιτηθεί η κυβέρνηση.
Οι εκρήξεις έπληξαν πολλά νοσοκομεία με αποτέλεσμα όσα παρέμειναν σε λειτουργία να κατακλυστούν με περισσότερους από 6.000 τραυματίες.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 55 ιατρικά κέντρα σε ολόκληρη τη Βηρυτό τέθηκαν εκτός λειτουργίας.
"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματική πρόκληση και οι αριθμοί που καταγράφηκαν την τελευταία περίοδο είναι συγκλονιστικοί", δήλωσε ο Hassan.
"Η κατάσταση απαιτεί αποφασιστικά μέτρα."
Τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας σε κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία είναι πλέον γεμάτα, πρόσθεσε.
Σε δηλώσεις στο Reuters, ο Hassan είπε ότι οι αρχές δεν θα κλείσουν προς το παρών το αεροδρόμιο της χώρας, με την άνοδο των κρουσμάτων να οφείλεται κυρίως σε τοπική μετάδοση.
"Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η εξάπλωση στην κοινωνία", είπε.
"Όλοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να τηρούν αυστηρά μέτρα πρόληψης".
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μετά τις εκρήξεις ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού έχει αυξηθεί.
Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 8.881, ενώ έχουν καταγραφεί και 103 θάνατοι από τον Φεβρουάριο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης