Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία - Akar: Η συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου δεν έχει ισχύ - Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία - Akar: Η συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου δεν έχει ισχύ - Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία είναι κατά του ελληνικού λαού
Για διαστρέβλωση γεγονότων κατηγορεί την Ελλάδα, η Τουρκία αναφερόμενη στη συμφωνία της χώρας μας με την Αίγυπτο τονίζοντας θα συνεχίσει τις εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Δεν έχει καμία ισχύ η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, στο κρατικό κανάλι TRT, ο οποίος επισκέφτηκε χθες αιφνιδίως τη Λιβύη.
«Αυτή η συμφωνία είναι εναντίον του λαού της Αιγύπτου και όπως έχουν αντιληφθεί κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εναντίον του ελληνικού λαού.
Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες σε μία λογική συμπεριφορά.
Κι όλοι πρέπει να ξέρουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα.
Πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα φτάσουν πουθενά με την διαστρέβλωση των γεγονότων.
Oι δραστηριότητές μας εκεί συνεχίζονται κανονικά», ανέφερε ο Akar, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της και των Τ/Κ στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Είμαστε εξαιρετικά σαφείς και διαφανείς.
Επομένως, σεβόμαστε τα δικαιώματα και το δίκαιο των γειτόνων μας και δηλώνουμε πάντα ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Από την πλευρά της, πάντως, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει, η συμφωνία με την Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες να κυρωθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζήτησε να μπει η διαδικασία σε πρώτη προτεραιότητα αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, δηλαδή αμέσως μετά τις 24 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης