Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πρόεδρος Αιγυπτιακής Βουλής: Η συμφωνία με την Ελλάδα εμποδίζει τις προκλητικές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

Πρόεδρος Αιγυπτιακής Βουλής: Η συμφωνία με την Ελλάδα εμποδίζει τις προκλητικές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο
Η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία εμποδίζει τις προκλητικές εξερευνήσεις στην Αν. Μεσόγειο, αναφέρει ο Πρόεδρος Αιγυπτιακής Βουλής
Η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία εμποδίζει τις προκλητικές εξερευνήσεις στην Αν. Μεσόγειο, αναφέρει ο Πρόεδρος Αιγυπτιακής Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι είναι σύμφωνη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας αλλά και με το διεθνές δίκαιο.
"Οπότε, καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει εργασίες επιθεώρησης στη Μεσόγειο", τόνισε ο Άλι Άμπντελ Άαλ, στα πλαίσια της σημερινής συζήτησης της ολομέλειας του Σώματος που ενέκρινε τη συμφωνία που υπεγράφη στις 6 Αυγούστου στο Κάιρο από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.
"Ο πλούτος της Μεσογείου ώθησε ορισμένους να ενεργήσουν με προκλητικό τρόπο στα χωρικά ύδατα και στις οικονομικές ζώνες που σχετίζονται με ορισμένες χώρες", πρόσθεσε ο κ. Άαλ.
Και ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής κατέληξε:
"Αυτή η συμφωνία έρχεται να κλείσει την πόρτα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να εξερευνήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο με προκλητικό τρόπο".
Η σημερινή έγκριση του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ψηφίστηκε από την ολομέλεια μετά τη χθεσινή έγκριση από την Επιτροπή Συνταγματικών και Νομικών Υποθέσεων της Αιγυπτιακής Βουλής.
Απομένει πλέον μόνον η έγκριση της απόφασης από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης