Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Berkshire Hathaway του Buffett – Μεγάλη η εξάρτησή της από την Apple

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Berkshire Hathaway του Buffett – Μεγάλη η εξάρτησή της από την Apple
Η εξάρτηση της Berkshire Hathaway από την Apple, της οποίας κατέχει μετοχές, είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα. 
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett, καθώς η εξάρτησή της από την Apple, της οποίας κατέχει μετοχές, είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα.
H Berkshire Hathaway είχε μέχρι πρότινος περίπου 260 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές της Apple, ήτοι το 52% της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας, που ανέρχεται στα 499 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το επενδυτικό fund στις 30 Ιουνίου κατείχε περίπου 245 εκατομμύρια μετοχές της Apple -
Η τιμή της μετοχής της Apple αυξήθηκε περίπου 57% σε υψηλό όλων των εποχών φέτος, αυξάνοντας την αξία της θέσης της Berkshire την Τρίτη 18 Αυγούστου κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια, σε περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία του Buffett στα τέλη Ιουνίου είχε 147 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου - αύξηση περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα τέλη Δεκεμβρίου 2019.
Από την άλλη, η τιμή της μετοχής της Berkshire πέφτει περίπου 9% φέτος, με τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να κλείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την Τρίτη.
Ως αποτέλεσμα η αύξηση της αξίας της Berkshire και των μετοχών της στην Apple είναι ότι τα μετρητά και οι μετοχές της Apple αξίζουν πλέον περισσότερο από το ήμισυ της εταιρείας.
Βεβαίως, η Berkshire έχει αυξήσει τις δαπάνες της από τα τέλη Ιουνίου.
Συμφώνησε να πληρώσει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για τα περιουσιακά στοιχεία της Dominion Energy, έδωσε περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην Bank of America τις τρεις εβδομάδες έως τις 4 Αυγούστου και φαίνεται να έχει προβεί σε αγορά ιδίων μετοχών ύψους περίπου 2 δισεκ. δολ.
Η αγοραία αξία της Berkshire συνεπάγεται ότι χωρίς τις μετοχές και τα μετρητά της Apple αξίζει λιγότερο από 240 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία του Buffett κατέχει πολλές επιχειρήσεις όπως τις Geico, See's Candies, Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom, NetJets, Precision Castparts, PacifiCorp, MidAmerican Energy, BNSF Railway και Marmon.
Η Berkshire δημιούργησε επίσης έσοδα περίπου 254 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 69 δισεκατομμύρια δολάρια προ φόρων εισοδήματα πέρυσι, εξαιρουμένου του κέρδους περίπου 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την μετοχή της Apple και περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων σε μερίσματα από τον τεχνολογικό κολοσσό.
Ως εκ τούτου, το ανώτατο όριο αγοράς της Berkshire δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζει το μέγεθος, τη βάση περιουσιακών στοιχείων και την οικονομική της υγεία.
Η εταιρεία τοποθετείται, αλλά η τρέχουσα αποτίμησή της εξακολουθεί να φαίνεται αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης