Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Σπάει» όλα τα κοντέρ η Apple, στα 2 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά η χρηματιστηριακή αξία

«Σπάει» όλα τα κοντέρ η Apple, στα 2 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά η χρηματιστηριακή αξία
Στα 2 τρισεκ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Apple 
(upd3) Το ορόσημο των 2 τρισεκ. δολαρίων έφθασε σήμερα 19/8 η χρηματιστηριακή αξία της Apple, με τη θρυλική εταιρεία του Steve Jobs να παραμένει η πιο πολύτιμη στον κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple ξεπερνά πλέον σε αξία τη –μη εισηγμένη– Saudi Aramco, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο.
Στο κλείσιμο, η άνοδος μετριάστηκε και η μετοχή έκλεισε στα 1,99 τρισεκ. κεφαλαιοποίησης.
Image
Η Apple παρουσίασε αυξημένη καθαρή κερδοφορία για το γ’ οικονομικό τρίμηνο, κόντρα στην κρίση που έχει επιφέρει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοϊού, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 11,25 δισεκ. δολάρια, έναντι 10,04 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησαν ελαφρά στα 53,7 δισεκ. δολ. από 53,8 δισεκ. για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2019.
Οι επιδόσεις ενθουσίασαν τους επενδυτές.
Παράλληλα, η δημοφιλής εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση των κυκλοφορουσών μετοχών με split, δηλαδή σπάσιμο της μετοχής.
Συγκεκριμένα, από 24 Αυγούστου 2020 η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε split της μετοχής 1 παλαιά για 4 νέες μετοχές.
Αυτό σημαίνει σε τρέχουσες τιμές ότι ένας κάτοχος μιας μετοχής Apple 400 δολαρίων θα κατέχει 4 μετοχές αξίας 100 δολαρίων.
Οι μετοχές θα διανεμηθούν στους μετόχους κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall Street στις 24 Αυγούστου και η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι παρόμοια κίνηση είχε κάνει η Apple το 2014, όταν ανακοίνωσε split μετοχών 7 προς 1.
Εκείνη την εποχή, η Apple διαπραγματευόταν πάνω από 600 δολάρια ανά μετοχή.
Η διάσπαση αναπροσάρμοσε την αξία των μετοχών της Apple στα 92 δολάρια ανά μετοχή.
Τα spit των μετοχών έχουν στόχο την ωραιοποίηση και δεν αλλάζουν ουσιαστικά τίποτα για την εταιρεία, εκτός από το ενδεχόμενο να καταστούν οι μετοχές προσβάσιμες σε μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών λόγω της φθηνότερης τιμής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης