Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Τεράστιο το πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ από τον κορωνοϊό, ασθενής η ανάκαμψη

Fed: Τεράστιο το πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ από τον κορωνοϊό, ασθενής η ανάκαμψη
Τι αναφέρουν τα minutes της Fed 
Το τεράστιο πλήγμα του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία υπογραμμίζουν τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) της Federal Reserve κατά τη συνεδρίαση στις 27-28 Ιουλίου 2020, όπως απορρέει από τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν σήμερα 19/8.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα εργαλείων της για να υποστηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, προωθώντας έτσι τους στόχους της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών.
Το ξέσπασμα του κορωνοϊού, σημειώνεται, προκαλεί τεράστιες ανθρώπινες και οικονομικές δυσκολίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.
Μετά από έντονες μειώσεις, η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση αυξήθηκαν κάπως τους τελευταίους μήνες, αλλά παραμένουν πολύ κάτω από τα επίπεδα στις αρχές του 2020.
«Η χαμηλότερη ζήτηση και οι σημαντικά χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου συγκρατούν τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή.
Οι συνολικές χρηματοοικονομικές συνθήκες βελτιώθηκαν τους τελευταίους μήνες, εν μέρει αντανακλώντας μέτρα πολιτικής για τη στήριξη της οικονομίας και τη ροή πίστωσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί σημαντικά από την πορεία του ιού.
Η συνεχιζόμενη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό στο εγγύς μέλλον και θέτει σημαντικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα.
Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, η Επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει το εύρος στόχων για το ποσοστό των ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε 0% έως 0,25%.
Η Επιτροπή αναμένει να διατηρήσει αυτό το εύρος στόχων έως ότου είναι πεπεισμένη ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει τα πρόσφατα γεγονότα και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης