Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Intercontinental International – Με μικρό discount η μετοχή

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Intercontinental International – Με μικρό discount η μετοχή
Όφελος από την κατάργηση του φόρου επενδύσεων – Περιορισμένη η έκθεση σε τραπεζικό δανεισμό 
Μειωμένα είναι τα κέρδη της Intercontinental International στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης με την εσωτερική αξία ωστόσο της μετοχής να βρίσκεται υψηλότερα από την τιμή διαπραγμάτευσης στο ΧΑ.
Πιο αναλυτικά, η εσωτερική αξία ανέρχεται στα 7,16 ευρώ και την τιμή της μετοχής να έχει κλείσει στη χθεσινή (19/8) συνεδρίαση στα 6,55 ευρώ, που αντιστοιχεί σε discount κάτω του 10%.
Τα έσοδα από μισθώματα σε επίπεδο Ομίλου κατέγραψαν μικρή μείωση (€ 63 χιλ.) και διαμορφώθηκαν στα 4,11 εκατ. ευρώ από 4,17 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2019.
Η εν λόγω μείωση οφείλεται σε ποσοστό 46% (29 χιλ.) στη μη είσπραξη των μισθωμάτων των τριών ακινήτων που ο Όμιλος πούλησε εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, ενώ το υπόλοιπο σωρευτικά στην υποχρεωτική μείωση των μισθωμάτων κατά 40% τους μήνες Μάρτιο με Ιούνιο, βάσει σχετικών υπουργικών αποφάσεων, λόγω της πανδημίας SARS COVID 19.
Τα Κέρδη προ Φόρων για τον Όμιλο ανήλθαν σε 2,75 εκατ. ευρώ δηλ. 66,9% επί των μισθωμάτων και τα καθαρά κέρδη στα 2,7 εκατ. ευρώ από 3,25 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως ο φόρος επί των επενδύσεων και διαθεσίμων υποχώρησε στις 53 χιλ. ευρώ έναντι 388 χιλ. ευρώ λόγω της κατάργησης του κατώτατου συντελεστή (0,75%) του φόρου επενδύσεων.
Ο Όμιλος, παρά το ξέσπασμα της πανδημίας SARS COVID-19, συνεχίζει να εξετάζει και να αξιολογεί πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες, επί τη βάση αυστηρότερων κριτηρίων.
Συνολικά, την 30.06.2020, ο Όμιλος διέθετε 34 ακίνητα, από τα οποία 32 είναι επενδυτικά ακίνητα, ενώ δύο ιδιοχρησιμοποιούνται.
Η Εταιρεία διατηρεί μικρή αναλογία εμπορικών καταστημάτων, τα οποία πλήττονται από τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης (κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων) ενάντια της εξάπλωσης της πανδημίας.
Με αποτίμηση στο ΧΑ 68,7 εκατ. ευρώ ο όμιλος είχε ίδια κεφάλαια στο τέλος του εξαμήνου 75,2 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 32,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων δανειακές 27,2 εκατ. ευρώ, ενώ διέθετε και ταμειακά διαθέσιμα 9,9 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης