Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις από το εξωτερικό – Στις τράπεζες επικεντρώνονται οι πωλητές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέσεις από το εξωτερικό – Στις τράπεζες επικεντρώνονται οι πωλητές
ΑΓΟΡΑ: Όπως γράφαμε και στο χθεσινό μας σχόλιο, κατά την ταπεινή μας άποψη η σημερινή συνεδρίαση είναι κρίσιμη. Ωστόσο, οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με σημαντικές απώλειες, επομένως το λογικό είναι να δούμε ένα σημαντικό πισωγύρισμα και στην εγχώρια αγορά. Θέλουμε όμως να κρατήσουν οι στηρίξεις.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι να βρει δύναμη η αγορά, ακόμα και αύριο και να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα. Θα χρειαστεί τη βοήθεια και πάλι των τραπεζών, με μερικές να βρίσκονται σε κρίσιμα σημεία ήδη. Τα συμβόλαια επί των τραπεζικών μετοχών άνοιξαν χαμηλότερα όπως και το παράγωγο του FTSE 25.

Το ΧΑ άνοιξε με απώλειες λίγο μικρότερες από αυτές των ευρωπαϊκών τραπεζών. Οι πιέσεις επικεντρώνονται στις τράπεζες κυρίως, ενώ προσπαθούν να κρατηθούν άλλα βαριά χαρτιά. Με άνοδο ξεκίνησε η Τιτάν και δοκιμάζει πάλι τα όρια της ανοδικής διαφυγής. Υπάρχει πάντως απόσταση αγοραστών-πωλητών.

OTE: Απάντησε στα δημοσιεύματα για τη ρουμανική δραστηριότητα και θα λέγαμε πως δεν μας έκανε πιο σοφούς. Ουσιαστικά είπε πως δεν γνωρίζει τι κάνουν άλλες εταιρείες με το δημόσιο της Ρουμανίας, αλλά ο ίδιος διερευνά το ενδεχόμενο πώλησης και βρίσκεται σε συνομιλίες. Αυτό όμως το ξέραμε.

Η στήλη είναι ικανοποιημένη από την απόδοση της μετοχής μέσα στη χρονιά. Θα μπορούσε βέβαια να δει και ακόμα υψηλότερα επίπεδα τιμών αν διασπάσει αντιστάσεις που βρίσκονται πιο πάνω. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απώλειες 3% για τη Eurobank και πάνω από 2% για Πειραιώς και Alpha Bank. Η Εθνική υποχωρεί άνω του 1%. Ο τραπεζικός δείκτης χάνει 2,3%. Δε θέλουμε μεγάλη υποχώρηση σήμερα, προκειμένου να δοκιμαστεί το άνω μέρος της συσσώρευσης. Διαφορετικά δεν αποκλείεται εκ νέου πισωγύρισμα.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Από τις εταιρείες που επενδύουν σε ακίνητα είναι μεταξύ αυτών που θα λέγαμε ότι προτιμάμε. Δεν έχει πολλά εμπορικά άρα δεν επλήγη σημαντικά από τα μέτρα μείωσης ενοικίων. Διατήρησε κέρδη αν και λίγο μειωμένα, ενώ η κατάργηση του φόρου επενδύσεων βοήθησε στο να μην είναι μεγαλύτερη η μείωση.

Καλή η ρευστότητα, χαμηλός ο καθαρός δανεισμός και υπάρχει ένα μικρό discount έναντι της εσωτερικής αξίας της μετοχής. Με μία άνοδο κάτω από 10% πιάνει το NAV της.

ΤΙΤΑΝ: Η πρώτη πράξη έγινε στα 11,48 ευρώ αλλά μετά βγήκαν χαμηλότερα οι πωλητές και βρίσκεται τώρα στα 11,42 ευρώ με άνοδο 0,88% και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά τη χθεσινή «αναγνωριστική» κίνηση από τους αγοραστές, σήμερα η μετοχή υποχωρεί στα 4,02 ευρώ (-2,43%). Έχει πωλητές στα 4,04 ευρώ αλλά μένει να δούμε αν υπάρχουν οι διαθέσεις των προηγούμενων ημερών. Αν ο γνωστός δηλαδή πωλητής θα συνεχίσει ή αν έχει ολοκληρώσει.

JUMBO: Η συσσώρευση των τελευταίων μηνών συνεχίζεται στο εύρος 15,5 ευρώ με 17 ευρώ. Το άνοιγμα είναι στα 15,55 ευρώ. Έχει κάνει αρκετές φορές την κίνηση από εκεί ή και από λίγο πιο κάτω.

CENERGY: Τα κρατάει τα 0,90 ευρώ η μετοχή εδώ και αρκετό καιρό. Ξεκίνησε στα 0,9010 ευρώ με απώλειες 3,12%, αλλά βγήκαν λίγο πιο πάνω οι αγοραστές. Ο πωλητής είναι στα 0,9440 ευρώ.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Και εδώ άνοιγμα αγοραστών πωλητών. Στα 13 ευρώ υπάρχει δυνατός αγοραστής με τον πρώτο πωλητή στα 13,24 ευρώ με λίγα κομμάτια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης