Βαρβιτσιώτης: Το μήνυμα της Ευρώπης προς την Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρό - Δεν γίνεται διάλογος υπό την απειλή των όπλων

Βαρβιτσιώτης: Το μήνυμα της Ευρώπης προς την Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρό - Δεν γίνεται διάλογος υπό την απειλή των όπλων
Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει προνομιακή σχέση με την ΕΕ, τη στιγμή που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας
Σαφείς αιχμές για τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζητώντας ισχυρό ευρωπαϊκό μήνυμα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
«Το μήνυμα της Ευρώπης προς την Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρό: Δεν μπορεί να έχει προνομιακή σχέση με την ΕΕ και την ίδια στιγμή να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», τόνισε μιλώντας στον Σκάι.
Σχετικά με τη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι έγινε αντιληπτό πως η τουρκική προκλητικότητα θα είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τα κεντρικά ευρωπαϊκά όργανα όλο το επόμενο διάστημα.
Σχολίασε, δε, τη φράση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», υπογραμμίζοντας πως σημαίνει ότι ανοίγει ένας φάκελος που περιλαμβάνει και την υπόθεση των κυρώσεων αλλά και την υπόθεση της υποβάθμισης των σχέσεων Ευρώπης-Τουρκίας.
Τέλος, ερωτηθείς εάν μπορεί η Ελλάδα να ξαναπιάσει το νήμα του διαλόγου με την Τουρκία απάντησε πως το μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Τουρκία ήταν ξεκάθαρο και ότι η Ελλάδα είναι πάντα ταγμένη στην επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου.
«Διάλογος, όμως, δεν μπορεί να γίνει υπό την απειλή των όπλων και υπό καθεστώς εκβιασμού», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS