Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και χωρίς να παρέχει μάσκες

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και χωρίς να παρέχει μάσκες
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχώρησε μια λογική άρον-άρον επανεκκίνησής της οικονομίας
«Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση, η οποία δεν προέκυψε σήμερα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «εδώ και καιρό έχουμε μιλήσει για την τριπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία».
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε «στην υγειονομική κρίση» και «τις βαθιές και διαρκείς στο χρόνο οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας».
«Και βεβαίως είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που συνεχώς οξύνονται, δεδομένης και της τουρκικής προκλητικότητας», προσέθεσε μιλώντας στον ρ/στ "Στο Κόκκινο".
«Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση, να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την πολλαπλή αυτή κρίση» σμείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αντίθετα βλέπουμε αποσπασματικά μέτρα τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις δομικές αδυναμίες της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε, στηλιτεύοντας ειδικότερα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπου «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, προχωρώντας σε μια λογική άρον-άρον επανεκκίνησής της οικονομίας και ανοίγματος του τουρισμού» αλλά και «εξοργιστικής μετάθεσης ευθυνών στους ίδιους του πολίτες».
«Έφτασαν ακόμη και στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς σχέδιο, στοιβάζοντας παιδιά σε αίθουσες 20 και 25 τετραγωνικών και προβλέποντας αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη», ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης, «χωρίς καν να παρέχουν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά μιλώντας για προσωπικά εργαλεία».
Υπενθύμισε δε ότι «βασικό επιχείρημα για το ολιγοήμερο άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο, το οποίο εμείς είχαμε χαρακτηρίσει αχρείαστο ρίσκο, ήταν η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», επισημαίνοντας ότι «τίποτα δεν έγινε ως προς την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την προμήθεια μέσων προσωπικής προστασίας και την προσαρμογή των σχολικών μονάδων στις νέες συνθήκες».
«Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα» συνέχισε, αναφέροντας την περίπτωση των νησιών, όπου «όπου αντί να στελεχώσουν τις υγειονομικές δομές και να θέσουν σε λειτουργία το 112, απέκρυψαν τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων, επιχειρώντας να δημιουργήσουν μια στρεβλή εικόνα σε κατοίκους και επισκέπτες».
«Το ίδιο κάνουν στα ελληνοτουρκικά» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα τον «σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis» αλλά και στην οικονομία, όπου «εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι βρίσκονται σε απόγνωση, τη στιγμή που η κυβέρνηση απαξίωσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς η ίδια να έχει κανένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης