Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες με χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες με χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές
ΑΓΟΡΑ: Θα θέλαμε άλλη πορεία για τη σημερινή συνεδρίαση, αλλά οι ξένες αγορές δεν άφησαν περιθώρια. Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος και σήμερα και ο γενικός δείκτης προσέγγισε και πάλι τις 630 μονάδες. Έχει βέβαια κάποια απόσταση αφού στο κλείσιμο βρέθηκε στις 637 μονάδες σχεδόν και στο -1,45%.

Πολλά γραφήματα, για τα οποία είχαμε γράψει ότι θέλαμε οπωσδήποτε συνέχιση της ανόδου, έπεσαν και μάλιστα κατέγραψαν μεγάλες απώλειες. Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται να συνεχίσουν τη συσσώρευση και να πάνε προς το κάτω εύρος τώρα, αφού το πάνω το προσέγγισαν αλλά δεν το διέσπασαν. Εκτός και αν αύριο, βγει κάποια θετική είδηση και έχουμε νέα προσέγγιση και νέα προσπάθεια διάσπασης.

Αρκετές όμως μετοχές έδωσαν και το στόχο τους και διορθώνουν, άρα θα δώσουν ξανά ευκαιρίες, άλλες ξεκίνησαν και άλλες είναι έτοιμες. Απ΄όλα έχει ο μπαξές του ΧΑ. Καλή εικόνα σήμερα από ΟΤΕ και Μυτιληναίο, ενώ απογοήτευσαν Motor Oil, τράπεζες, ΟΛΠ και ΕΛΠΕ μεταξύ άλλων.

MOTOR OIL: Η προσπάθεια να ξεπεράσει τον εκθετικό κινητό μέσο των 50 ημερών δε στέφθηκε με επιτυχία. Δε μας άρεσε το σημερινό γύρισμα και θα θέλαμε άμεση ανάκαμψη. Στα 11,44 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας και στο -3,87% με όγκο 130 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εκεί που πήγαιναν να κάνουν την υπέρβαση, βρήκαν σε… τοίχο και γύρισαν πίσω. Άνω του 3% οι απώλειες για όλες τις συστημικές. 

ΕΛΠΕ: Έκανε όγκο 16 χιλ. τεμάχια και στο κλείσιμο πουλούσαν 24 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Το προσπάθησε και σήμερα αλλά δεν το πέτυχε. Κλείσιμο στα 11,22 ευρώ που είναι και χαμηλό ημέρας και στο -1,06% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η χθεσινή ανοδική κίνηση, όπως φάνηκε σήμερα, ήταν όντως αναγνωριστική. Θεωρούμε πως ο πωλητής δεν τελείωσε και έβγαλε και άλλα σήμερα από τα 4,20 ευρώ και κάτω. Υπήρχαν βέβαια καλύτεροι αγοραστές και η μετοχή έκανε τον υψηλότερο καθαρό όγκο για φέτος. Άλλες δύο φορές μόνο έχει ξεπεράσει τις 100 χιλ. τεμάχια, αλλά αν θυμόμαστε καλά τότε είχαν πακέτα.

Οι αγοραστές πήγαν τη μετοχή στα 4,28 ευρώ αλλά είδαν στη συνέχεια ότι έβγαιναν κομμάτια και κατέβηκαν χαμηλότερα. Μεταξύ 4,12 και 4,18 ευρώ έγινε μεγάλος όγκος. Στα 4,08 ευρώ στο κλείσιμο και στο -0,97%. Διατηρούμε την εκτίμηση ότι η μετοχή μόλις ολοκληρωθεί η πώληση του ξένου θα δει σημαντική άνοδο. Αυτό μας δείχνει το ταμπλό.

INTRACOM: Δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τα 0,70 ευρώ και να κάνει νεότερο υψηλό. Είχε μεγάλη άνοδο το τελευταίο διάστημα και στα ψηλά έκανε και κάμποσο όγκο. Λογικό η υποχώρηση να είναι λίγο πιο έντονη εδώ. Θα βλέπαμε ως λογική και μία περαιτέρω υποχώρηση έως τα 0,61 ευρώ. Από εκεί και κάτω δεν πρέπει να πάει. Στα 0,6320 ευρώ και στο -7,06% με όγκο 264 χιλ. τεμάχια.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Την είχαμε εντοπίσει εγκαίρως όταν προσέγγιζε ξανά σχεδόν τα χαμηλά του Μαρτίου και με γνωστές τις κινήσεις του βασικού μετόχου στο παρελθόν. Δεν έχουν ανακοινωθεί αγορές από τον ίδιο, αλλά η μετοχή κατέγραψε τρίτη συνεχόμενη ανοδική και πλέον έχει αποκτήσει καλή ασφάλεια από τα χαμηλά της.

Μάλιστα θα λέγαμε πως έχει τεχνικά σημαντικό περιθώριο ανόδου ακόμα. Στα 1,41 ευρώ και στο +6,02% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 122 εκατ. ευρώ.

ΚΟΥΕΣ: Εξαιρετική συμπεριφορά από τη μετοχή, ξανά πάνω από τα 8 ευρώ.

FORTHNET: Αδειασματάκι στους βιαστικούς; Θα πρέπει να δούμε λεπτομέρειες του σχεδίου εδώ πριν μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Το dilution αν είναι να ενισχυθεί η καθαρή θέση και να μειωθεί ο δανεισμός δε μας πειράζει. Για να δούμε πότε θα γίνει η πώληση και τι θα ακολουθήσει… ΄

JUMBO: Η μετοχή είναι και πάλι στο κάτω μέρος της συσσώρευσης και έχει αντιδράσει αρκετές φορές από εκεί με κατεύθυνση τα 15 ευρώ. Έχουμε ξαναγράψει πως πιστεύουμε στη μετοχή και μάλιστα τη θεωρούμε σηματωρό. Το τι θα κάνει στις επόμενες συνεδριάσεις, θα είναι και μία πρόγευση για την πορεία της αγοράς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης