Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύριο 21/8 το διάγγελμα Erdogan για τα αποθέματα φυσικού αερίου σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο

Αύριο 21/8 το διάγγελμα Erdogan για τα αποθέματα φυσικού αερίου σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο
Νέα εποχή ξεκινά για την Τουρκία γράφει η Yeni Safak 
Αποθέματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο ή τη Μαύρη Θάλασσα θα ανακοινώσει πως εντόπισαν τα τουρκικά γεωτρύπανα, ο Tayyip Erdogan, αύριο 21 Αυγούστου, γράφει σήμερα 20/8, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak αναφερόμενη στη χθεσινή δήλωση του προέδρου της Τουρκίας ότι την Παρασκευή θα ανακοινώσει "καλά νέα" που θα "εγκαινιάσουν μια νέα εποχή για ολόκληρη την Τουρκία".
Αναφερόμενη στα αποθέματα η Yeni Safak γράφει ότι ειδικοί σε θέματα ενέργειας αναφέρουν ότι μόνον το 5% των ποσοτήτων φυσικού αερίου που πιστεύεται ότι υπάρχουν στην Μεσόγειο, καλύπτουν τις ανάγκες της Τουρκίας για 70 χρόνια και υποστηρίζουν ότι δύο χρόνια μετά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων, τόσο το φυσικό αέριο, όσο και το πετρέλαιο, μπορούν να "βγουν στην ξηρά".
Επίσης ότι το 2022 που θα τελειώσουν οι αγωγοί μεταφοράς, η Τουρκία θα έχει στα χέρια της ένα μεγάλο "χαρτί" και θα μπορεί να περάσει από την εισαγωγή ενέργειας, στην εξαγωγή ενέργειας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χθεσινή δήλωση του Tayyip Erdogan που έγινε στα εγκαίνια ενός μεγάλου εργοστασίου κατασκευής πάνελ ηλιακής ενέργειας, έχει δημιουργήσει ανυπομονησία και ενθουσιασμό ενώ ώθησε τις μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών στο χρηματιστήριο, σε άνοδο.

Image

Reuters: Η Τουρκία ανακάλυψε σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Για τα «ευρήματα» της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι της Παρασκευής 21/8 ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, μίλησαν Τούρκοι αξιωματούχοι στο Reuters.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει στο πρακτορείο, η Τουρκία κατάφερε να βρει αποθέματα φυσικού αερίου τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.
«Τα εκτιμώμενα αποθέματα ανέρχονται σε 800 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στο μπλοκ Δούναβης-1.
Μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες φυσικού αερίου της Τουρκίας για περίπου 20 χρόνια» είπαν χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, επισήμαναν πως «μπορεί να χρειαστούν 7 έως 10 χρόνια για να ξεκινήσει η παραγωγή, και το επενδυτικό κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 δισεκ. δολαρίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης