Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, αλλά με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, αλλά με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Λήξη παραγώγων σήμερα αλλά δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό. Σιγά το τζίρο που κάνει και η αγορά παραγώγων. Η συσσώρευση στο ΧΑ είναι διαρκείας. Περιμένουμε αντίδραση σήμερα και θέλουμε οι μετοχές που είναι σε κρίσιμα τεχνικά σημεία να τα προσεγγίσουν εκ νέου.

Κρατάμε βέβαια μικρό καλάθι αφού οι επενδυτές είναι λιγοστοί και δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν δε μπουν χρήματα στο ΧΑ, δύσκολα θα ξεκολλήσουμε. Και θα κοιτάμε τα ξένα και θα διαβάζουμε σχόλια για νέα ιστορικά και ράλι και εμείς θα… βολοδέρνουμε λίγο πάνω από τις 630 μονάδες ή λίγο κάτω.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο αλλά έχουν μία μεταβλητότητα και κινούνται γύρω από το χθεσινό κλείσιμο. Το ΧΑ ξεκίνησε με τζίρο 85 χιλ. ευρώ! Έχει μία μικρή άνοδο αλλά όχι κάτι σημαντικό. Ελάχιστες μετοχές έχουν κάνει πράξη στα πρώτα λεπτά. Ξεχωρίζει η Εθνική. Λίγα λεπτά αργότερα ο Γ.Δ. βελτίωσε την άνοδο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Φτωχή και σήμερα η ειδησεογραφία. Διακοπές διαρκείας για τις εισηγμένες που θα μας ενημερώσουν για τα πεπραγμένα του εξαμήνου στο τέλος Σεπτεμβρίου δηλαδή στο τέλος εννεαμήνου. Τι να πει κανείς, αλλά δε φταίνε αυτές, οι αρμόδιοι που τους δίνουν τέτοιες δυνατότητες.

Να τους έχουν απαλλάξει από τις ενδιάμεσες δηλαδή πρώτου τριμήνου και εννεαμήνου, να τους έχουν απαλλάξει από το κόστος δημοσίευσης και να δίνουν επιπλέον στους εισηγμένους μας άπλετο χρόνο να να μας πουν τι έκαναν. Και να έχεις και εκείνους που τα «μαγειρεύουν».

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Περιμένουμε περισσότερα από τις τράπεζες και θέλουμε να προσεγγίσουν ξανά τις αντιστάσεις. Διαφορετικά θα πάμε ξανά χαμηλότερα. Η Εθνική ξεχωρίζει αλλά δε φτάνει. Θέλουμε περισσότερα επίσης από Motor Oil, Τιτάν, Alpha Bank και Eurobank. Δε βρίσκουμε κάτι άξιο λόγου στο ξεκίνημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών καλείται να εγκρίνει η επικείμενη γενική συνέλευση της 10ης Σεπτεμβρίου. Αυξάνονται σιγά-σιγά οι εταιρείες, οι οποίες επιλέγουν αγορά μετοχών τους από το ΧΑ.

ΑΔΜΗΕ: Προμέρισμα και μέρισμα θα κόψει τη Δευτέρα και σήμερα όσοι στο κλείσιμο έχουν μετοχές αποκτούν το σχετικό δικαίωμα. Μερισματική απόδοση καθαρή 4,8% με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Με άνοδο άνω του 1% στο ξεκίνημα και καλό όγκο συναλλαγών.

FG EUROPE: Η περίπτωση της δικής της εξόδου από το ΧΑ με εξαιρετικά φθηνή αποτίμηση αποδεικνύει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ας μπορεί ο βασικός μέτοχος να κάνει δική του αποτίμηση, γιατί όταν αυτός διορίζει τον αξιολογητή καταλαβαίνετε τι γίνεται.

Να μπορεί όμως και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να βάζει δικό της αξιολογητή και να μπορούν να κρίνουν οι μέτοχοι. Να μη βάζουν και όρια την πρώτη μέρα, να αφήνουν ελεύθερη τη μετοχή ώστε όποιος θέλει να μπλοκάρει να μπορεί. Θα μας πείτε, τι θα γινόταν εδώ, αφού το ποσοστό ήταν ήδη πάνω από 90%; Ας αλλάξει ο κανονισμός και ας πάει στο 93% ή στο 95%. Όποιος θέλει έξοδο να πληρώσει.

Αλλά φταίνε και οι επενδυτές και φυσικά και οι χρηματιστές που έχουν αφήσει στην άκρη δεκάδες εταιρείες φθηνές και τις εξαγοράζουν για κομμάτι ψωμί. Και η περίπτωση της Newsphone αντίστοιχη είναι, αλλά ποιος θα πάει να μαζέψει ποσοστό και τι να το κάνει μετά, αν ο βασικός μέτοχος κάνει ό,τι θέλει και δεν υπολογίζει τους μετόχους μειοψηφίας; Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας από όλες τις πλευρές.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες η μετοχή αντιδρά σήμερα. Ακόμα και υποχώρηση προς τα 0,61 ευρώ δε πρέπει να δημιουργήσει ανησυχίες. Στο ξεκίνημα είναι στα 0,64 ε υρώ πάντως…

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 4,10 ευρώ στο άνοιγμα χθες είχε μεγάλο όγκο και αναμένουμε το πότε θα τελειώσει ο πωλητής. Βάσει των υποθέσεων που είχαμε κάνει θα πρέπει λογικά να του μένουν μερικές δεκάδες χιλιάδες τεμάχια.

Εκτός και αν εμφανίστηκε άλλος, αν και ο τρόπος που βγαίνουν τα κομμάτια δε μας δείχνουν κάτι τέτοιο. Βγαίνουν πάντως και σήμερα κομμάτια. Συνεχίζουμε να περιμένουμε μεγάλη αντίδραση μόλις απορροφηθεί ο όγκος των πωλητών.

JUMBO: Περιμένουμε αντίδραση μετά την προσέγγιση του κάτω μέρους της συσσώρευσης και δε θέλουμε να δούμε διάσπαση, γιατί μετά θα την περιμένουμε σε όλη την αγορά. Στα 15,53 ευρώ στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο.

ΔΕΗ: Σταθεροποιητικά στο ξεκίνημα, συνεχίζει τη συσσώρευση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης