Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβραδύνθηκε η επιχειρηματική ανάκαμψη στην ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2020 - Στις 51,6 μονάδες ο σύνθετος PMI

Επιβραδύνθηκε η επιχειρηματική ανάκαμψη στην ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2020 - Στις 51,6 μονάδες ο σύνθετος PMI
Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε χώρες της ευρωζώνης
Η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης από τη μεγαλύτερη κάμψη στην ιστορία «πάγωσε» αυτόν τον μήνα, κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών, καθώς η «μαζική έξοδος» των καταναλωτών που είχε σημειωθεί τον περασμένο μήνα, μετά τη χαλάρωση των lockdowns, «κατέβασε ταχύτητα».
Για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, που έχει μολύνει περισσότερους από 22,5 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως, οι κυβερνήσεις επέβαλαν lockdowns, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να κλείσουν και τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα να σταματήσει.
Αφού πολλοί από αυτούς τους περιορισμούς χαλάρωσαν, η δραστηριότητα στην ευρωζώνη επεκτάθηκε τον περασμένο μήνα με μεγαλύτερο ρυθμό μετά τα μέσα του 2018.
Ωστόσο, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε κάποιες περιοχές, οι κυβερνήσεις επανέφεραν κάποιους περιορισμούς.
Στο πλαίσιο αυτό, ο σύνθετος δείκτης PMI, που θεωρείται καλή ένδειξη για την υγεία μιας οικονομίας, υποχώρησε τον Αύγουστο στις 51,6 μονάδες έναντι 54,9 τον Ιούλιο.
Ενώ παραμένει πάνω από το ορόσημο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, ο δείκτης διέψευσε όλες τις προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες θα παρέμενε σταθερός τον Ιούλιο.
«Η ανάκαμψη της ευρωζώνης έχασε τη δυναμική της τον Αύγουστο, τονίζοντας την εγγενή αδυναμία της ζήτησης λόγω της πανδημίας COVID-19» επισημαίνει ο Andrew Harker από την IHS Markit.
«Η ανάκαμψη υπονομεύθηκε από τις ενδείξεις αύξησης των κρουσμάτων σε διάφορες χώρες της ευρωζώνης» συμπλήρωσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης