Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roubini: Συντριπτική η ύφεση που θα προκαλέσει η πανδημία αν δεν βρεθεί εμβόλιο

Roubini: Συντριπτική η ύφεση που θα προκαλέσει η πανδημία αν δεν βρεθεί εμβόλιο
Για τoν κίνδυνο μιας μακράς και επικίνδυνης πορείας λόγω κορωνοϊού προειδοποίησε ο Roubini 
Τoν κίνδυνο μιας μακράς και επικίνδυνης πορείας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των πληγών που άνοιξε στην οικονομική δραστηριότητα η πανδημική κρίση επεσήμανε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg ο διακεκριμένος οικονομολόγος Nouriel Roubini.
Καταλύτης εξελίξεων θα αποτελέσει η ανακάλυψη ή όχι ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αναφέρει ο «dr Doom» (παρωνύμιο που έχει δοθεί στον Nouriel Roubini, καθώς είχε εκτιμήσει τη μεγάλη  κρίση στην αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ το 2016).
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg την Παρασκευή, ο Roubini προέβλεψε ότι το σχήμα της ανάκαμψης, το οποίο ορισμένοι προέβλεπαν ότι θα είναι V, γίνεται U, το οποίο θα μπορούσε να γίνει W αν δεν βρεθεί το εμβόλιο ή αν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν πάρουν αποτελεσματικά μέτρα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Roubini Macro Associates Inc. τόνισε επίσης ότι η ανάκαμψη της Wall Street δεν σημαίνει ότι η πραγματική οικονομία θεραπεύεται.
«Η Main Street αγωνίζεται», είπε.
Το δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως αποτέλεσε μεγάλο εμπόδιο στην ανάκαμψη που παρατηρήθηκε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί.
Σημειώνεται πως οι δείκτες υψηλής συχνότητας που παρακολουθούνται από την ομάδα Bloomberg Economics δείχνουν ότι η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας έχει επιβραδυνθεί στα ανεπτυγμένα έθνη.
Ο Roubini, ο οποίος προειδοποίησε το 2006 ότι η αγορά του real estate στις ΗΠΑ θα κατέρρεε, τόνισε ότι ένα νέο ξέσπασμα του Covid-19 στην Ευρώπη θα μπορούσε να προκαλέσει άλλο ένα κύμα ανεργίας.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι έχουν πολύ καλύτερες πολιτικές για την προστασία των θέσεων εργασίας τους σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, είπε.
«Το ευρωπαϊκό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας προσφέρει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποτελεί απλώς εφαρμογή του καπιταλισμού της Άγριας Δύσης», δήλωσε ο Roubini.
«Γι 'αυτό το ποσοστό ανεργίας δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα στη Γερμανία ή ακόμη και στην Ιταλία, ενώ στις ΗΠΑ είχαμε διψήφιο ποσοστό ενώ στην πραγματικότητα τα πράγματα είανι ακόμη χειρότερα» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης