Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί Τούρκος απόστρατος: Οι λέξεις Αιγαίο και Αγαμέμνων είναι... τουρκικές

Προκαλεί Τούρκος απόστρατος: Οι λέξεις Αιγαίο και Αγαμέμνων είναι... τουρκικές
Η λέξη Αιγαίο προέρχεται πλήρως από τους Τούρκους Ακά - Για αυτό δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι ελληνική λέξη, δεν είναι ελληνική λέξη, υποστήριξε Τούρκος απόστρατος σε τηλεοπτική του συνέντευξη
«Η λέξη Αιγαίο και η λέξη «Αγαμέμνονας» είναι… πρώτο-τουρκικές, προέρχονται πλήρως από τους Τούρκους Ακά», δήλωσε σε συζήτηση για την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού CNN Türk, ο απόστρατος αντιπτέραρχος Erdogan Karakus.
Συγκεκριμένα ο αξιωματικός ακούγεται να λέει (μετάφραση από tourkikanea.gr): «Θέλω να πω μία κουβέντα για ένα θέμα.
Για το θέμα του Αιγαίου και την λέξη Αιγαίο.
Προέρχεται από τους Ακά Τούρκους.
Ο ερχομός των Δωριέων σε εκείνη την περιοχή.
Αυτοί οι οποίοι αποκαλούμε σήμερα Έλληνες είναι όλοι Δωριείς.
Πριν από τους Δωριείς υπήρχαν εκεί οι Ακά.
Η λέξη Αιγαίο προέρχεται πλήρως από τους Τούρκους Ακά. 
Για αυτό δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι ελληνική λέξη, δεν είναι ελληνική λέξη».
Ο Karakus συνέχισε ακόμη περισσότερο, λέγοντας πως ακόμη και το όνομα του μυθικού βασιλιά Αγαμέμνονα των Μυκηνών, έχει … τουρκικές ρίζες.
«Όπως γνωρίζετε στον πόλεμο της Τροίας το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα προέρχεται από τις λέξεις Aga και memnun, αυτό το Aga προέρχεται από τους Ακά Τούρκους και δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες».
Μπορεί οι συγκεκριμένες δηλώσεις να προκαλούν -εκτός από γέλιο- και καυστικά σχόλια και Τούρκων χρηστών στα social media, ωστόσο είναι ενδεικτικό όχι μόνο του τι πιστεύει ένα μεγάλο κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας αλλά και πόσο ελεύθερα μπορεί να το διατυπώνει σ’ ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.
Ο Karakus είχε δηλώσει πρόσφατα -επίσης στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής- πως η Τουρκία δεν θα πρέπει να υποτιμάει τις δυνατότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που μπορεί εύκολα να πλήξει τουρκικούς στόχους.
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης