Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Δένδια - Maas την Τρίτη 25 Αυγούστου: Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η Λιβύη

Συνάντηση Δένδια - Maas την Τρίτη 25 Αυγούστου: Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η Λιβύη
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 12:00
Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Heiko Maas θα έχει την ερχόμενη Τρίτη 25 Αυγούστου στην Αθήνα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επικύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας τμηματικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου. 
Στο επίκεντρο της συζήτησής τους θα τεθούν η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και η κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης «Gymnich» των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου.
Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί και την Τουρκία.
Το ταξίδι του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Heiko Maas σε Αθήνα και Άγκυρα αποκαλύπτει μια νέα διαμεσολαβητική προσπάθεια του Βερολίνου δύο ημέρες πριν την άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 27-28 Αυγούστου στο Γκίμιχ.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την επίσκεψη Μάας στην Αθήνα έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 12:00, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas.
Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και στην κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης “Gymnich” των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου.
Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης