Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορωνοϊός - Θεοδωρικάκος: Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών – Έρχονται προσληψεις στην καθαριότητα

Κορωνοϊός - Θεοδωρικάκος: Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών –  Έρχονται προσληψεις στην καθαριότητα
Απαραίτητα θα πρέπει οι υπάλληλοι και οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις, τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Στόχος είναι να προστατευτούν οι ζωές εργαζόμενων και πολιτών που συναναστρέφονται με το δημόσιο, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, κάνοντας αναφορά στο πώς θα λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοιού στη χώρα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως  ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού, ενώ απαραίτητα θα πρέπει οι υπάλληλοι και οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.
Για τους υπαλλήλους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,  ο υπουργός ανέφερε ότι προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού και όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία, ενώ με ειδική άδεια θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους οι εργαζόμενοι, των οποίων οι γιατροί επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο.
«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με ιδιωτικό τομέα και την πιθανότητα συνεννόησης με τον Υπουργό Εργασίας ώστε να ισχύσει ό, τι ισχύει στο δημόσιο,  ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα και «θα το παρακολουθήσουμε».
Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, εντός της  εβδομάδας θα γίνονται αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψη 9.474 ατόμων για την καθαριότητα των σχολείων, εκ των οποίων οι 5.000θα  δουλεύουν με πλήρη απασχόληση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης