Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό - Νέο αρνητικό ρεκόρ με 284 κρούσματα και συνολικά 8.664, 242 οι θάνατοι - Στο «κόκκινο» η Αττική

Συναγερμός στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό - Νέο αρνητικό ρεκόρ με 284 κρούσματα και συνολικά 8.664, 242 οι θάνατοι -  Στο «κόκκινο» η Αττική
Ανησυχία για τα 141 κρούσματα στην Αττική - Στους 31 οι διασωληνωμένοι
Σφίγγει ο κλοιός της επιδημίας στην Ελλάδα, που ήδη μετρά συνολικά 242 νεκρούς και 8.664 κρούσματα. Την Κυριακή 23/8/2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 284 νέα κρούσματα του Covid -19 που συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ ενώ ανησυχητική είναι η εξάπλωση στην Αττική με 141 επιβεβαιωμένες μολύνσεις.
Η εξάπλωση της νόσου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία ενόψει και της επιστροφής των αδειούχων που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου, ενώ εξετάζεται η μετάθεση του ανοίγματος των σχολείων στις 14 αντί 7 Σεπτεμβρίου, καθώς τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων διαπιστώνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στη χώρα  είναι ισχυρό.
Οι ανακοινώσεις για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνουν αύριο, Δευτέρα 24/8, από την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως.
Στο μεταξύ, οι  νεκροί από τις επιπλοκές της νόσου ανέρχονται σε 242, ανοδικά κινείται και ο αριθμός των διασωληνωμένων, των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και αυτών που νοσηλεύονται σε μονάδες ειδικών λοιμώξεων και θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Άλλοι δύο άνθρωποι απεβίωσαν τις τελευταίες ώρες.
Πρόκειται για δύο άνδρες σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, ένας 71χρονος κατέληξε την Κυριακή (23/8/20200 στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Επίσης, απεβίωσε ένας 72χρονος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε διακομιστεί μέσα στο βράδυ από το Ιπποκράτειο και είχε διασωληνωθεί.
Ο ηλικιωμένος προερχόταν από τον οίκο ευγηρίας στην Αγία Κυριακή και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
Την Κυριακή 23/8 έγινε ότι γνωστό ότι είναι διασωληνωμένη σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μια 40χρονη που βρέθηκε θετική σοτν ιό.
.Με τα μέτρα που ισχύουν ήδη εδώ καιρό αλλά και αυτά που τέθηκαν σε ισχύ σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, και αφορούν μεταξύ άλλων στη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο καθήμενοι στους χώρους διασκέδασης, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί μια βαθμιαία μείωση στον αριθμό των νέων ημερησίων κρουσμάτων.
Η μείωση εκτιμάται ότι θα είναι ορατή από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αν όλα φυσικά έχουν εξελιχθεί ομαλά και έχουν τηρηθεί τα περιοριστικά μέτρα.
Δύσκολα ωστόσο θα πέσουμε σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, όπως τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς το Φθινόπωρο είναι η εποχή που ξεκινά με εντατικότερο ρυθμό η «κυκλοφορία» των κορωνοϊών και άλλων ιών που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα.

Τη Δευτέρα 24/8 οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Οι ανακοινώσεις για έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένονται αύριο, Δευτέρα 24 Αυγούστου, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Η κ. Κεραμέως θα αναφερθεί στους όρους έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό – ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων με αυξημένα μέτρα προστασίας στις 14 και όχι στις 7 Σεπτεμβρίου.
Τις τελευταίες  ημέρες οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών, όλων των βαθμίδων, με την καθοδήγηση των εισηγήσεων των ειδικών.

Θεοδωρικάκος: Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών

Στόχος είναι να προστατευτούν οι ζωές εργαζόμενων και πολιτών που συναναστρέφονται με το δημόσιο, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, κάνοντας αναφορά στο πώς θα λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοιού στη χώρα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως  ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού, ενώ απαραίτητα θα πρέπει οι υπάλληλοι και οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.
Για τους υπαλλήλους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,  ο υπουργός ανέφερε ότι προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού και όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία, ενώ με ειδική άδεια θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους οι εργαζόμενοι, των οποίων οι γιατροί επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο.
«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με ιδιωτικό τομέα και την πιθανότητα συνεννόησης με τον Υπουργό Εργασίας ώστε να ισχύσει ό, τι ισχύει στο δημόσιο,  ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα και «θα το παρακολουθήσουμε».
Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, εντός της  εβδομάδας θα γίνονται αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψη 9.474 ατόμων για την καθαριότητα των σχολείων, εκ των οποίων οι 5.000θα  δουλεύουν με πλήρη απασχόληση.

Τι προβλέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Έκτακτα μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του τόπου εργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
Ειδικότερα, η παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), αντικαθίσταται ως εξής:
α) Ο εργοδότης δύναται με απόφασή του να καθορίζει ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας.
β) Εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δύνανται να εργάζονται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, κατόπιν αιτήματός τους, που διατυπώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος κινητού τηλεφώνου.
γ) Ο εργοδότης οφείλει να αποδεχθεί το εν λόγω αίτημα, εφόσον η εργασία δύναται να παρασχεθεί εξ αποστάσεως.
δ) Σε περίπτωση που δεν καθίσταται εφικτή η εφαρμογή των οριζομένων στις περ. (β) και (γ), ο εργοδότης λαμβάνει μέτρα, ώστε ο αιτών εργαζόμενος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα να μην παρέχει εργασία για την εκτέλεση της οποίας έρχεται σε επαφή με κοινό.
ε) Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, ο εργοδότης, ως ύστατο μέτρο προστασίας του εργαζομένου-αιτούντος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, θέτει τη σύμβαση εργασίας του σε αναστολή για χρονικό διάστημα έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
στ) Με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, ορίζονται αφενός μεν η έννοια των ευπαθών ομάδων έναντι των συνεπειών μετάδοσης του COVID-19 αφετέρου δε κάθε ιατρικό πιστοποιητικό που πρέπει να προσκομίζει ο αιτών εργαζόμενος στον εργοδότη προς απόδειξη της συμπερίληψής του στις ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να εφαρμοστούν οι περ. (β) έως και (ε).
Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, μπορεί να παρατείνεται ο χρόνος εφαρμογής του παρόντος και να ρυθμίζεται κάθε σχετική και αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του.
ζ) Στις περιπτώσεις που ο εργοδότης, παρά το αποδεδειγμένο αίτημα του εργαζομένου, δεν εφαρμόζει την παρούσα διάταξη, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής σειράς των επιμέρους βημάτων εφαρμογής της, επιβάλλεται πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ, για κάθε παράβαση.
Τέλος, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ορίζονται οι αρμόδιες αρχές και η διαδικασία για τη διαπίστωση της παράβασης, καθώς και για την επιβολή και την είσπραξη του προστίμου.

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown, είμαστε μακριά ακόμη και από τοπικά lockdowns

«Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown και τα δεδομένα σήμερα δείχνουν ότι είμαστε μακριά και από τοπικά lockdowns», δηλώνει ο υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος υπογραμμίζει ωστόσο ότι «για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό πρέπει να τα εφαρμόζουμε».
Ο ίδιος θεωρεί πως είναι πρόωρο να γίνεται λόγος για δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ σημειώνει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από άλλες συγκρίσιμες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.
Όπως αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, «στην Ελλάδα έχουμε 693 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκων, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 2.831 κρούσματα, και θρηνούμε 22 θανάτους συμπολιτών μας ανά εκατομμύριο κατοίκων όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 100 ανά εκατομμύριο».
Συμπληρώνει πως «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε», αλλά και πως αυξάνονται καθημερινά οι αντοχές του συστήματος ιχνηλάτησης, «καθώς βρισκόμαστε σε διαδικασία ενίσχυσής τους ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί όχι μόνο στον υφιστάμενο αριθμό των κρουσμάτων, αλλά ακόμα και στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των αλγόριθμων που τρέχουμε καθημερινά».
Για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου, ο υφυπουργός αναφέρει πως είναι στοχευμένοι και εξηγεί ότι δίνεται έμφαση σε όσους έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι φορείς του ιού χωρίς να το γνωρίζουν, κάτι που «είναι εφικτό χάρη σε έναν ειδικό αλγόριθμο που χρησιμοποιούμε, τον αλγόριθμο «EVA». Ο υφυπουργός εξηγεί όπως «πρόκειται για ένα σύνθετο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί την επιδημιολογική εικόνα από τα δημόσια δεδομένα κάθε περιοχής σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τεστ στις πύλες εισόδου για να αξιολογήσει το προφίλ ρίσκου κάθε ταξιδιώτη με βάση τα στοιχεία του Passenger Locator Form (PLF).
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου έχουν ελεγχθεί στις πύλες εισόδου 319.379 ταξιδιώτες, οι οποίοι είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι φορείς του ιού, και μόνο 615 δείγματα βγήκαν θετικά.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα των τεστ  μας επιτρέπουν να εντοπίζουμε αλλαγές στα επιδημιολογικά δεδομένα των άλλων χωρών πριν αυτές αποτυπωθούν στα δημόσια δεδομένα».
Συμπληρώνει πως «υπάρχουν διαμαρτυρίες σε σχέση με τα κριτήρια που εξετάζονται προκειμένου να τεθεί μια περιοχή σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, καθώς αρκετές περιοχές υποστηρίζουν ότι  έχουν αισθητά  λιγότερα κρούσματα από άλλες που δεν έχουν μπει σε αυτό το καθεστώς», τονίζοντας πως είναι καθαρά επιδημιολογικά τα κριτήρια στα οποία βασίζεται η κάθε απόφαση και αυτό που εξετάζεται σε κάποια περιοχή για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται η λήψη πρόσθετων  μέτρων είναι  «το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και τι προβλέψεις δίνουν οι αλγόριθμοι που τρέχουμε».
Περαιτέρω, ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχουν “ορφανά” κρούσματα,  αλλά κρούσματα τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση μέχρι να βρεθεί η επιδημιολογική συσχέτισή τους.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στη Λέσβο

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Λέσβο, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Λέσβου τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:
Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 8 ημέρες από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.
Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:
η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και
οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Μέχρι 1/9 σε ισχύ τα νέα μέτρα σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στις Π.Ε. Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορονοϊού, τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης οι παραπάνω περιοχές και αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:
* Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
* Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από το Σάββατο 22-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:
- η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και
- οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας  μια 40χρονη

Μια 40χρονη στη Λάρισα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και πλέον, είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Η γυναίκα πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το βράδυ της Παρασκευής 21/8 σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη στην αίθουσα ύποπτων περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο έδειξε ότι είναι θετική στον ιό.

ΕΟΔΥ: 284 κρούσματα την Κυριακή 23/8, στους 242 οι νεκροί

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε στην έκθεση επιδημιολογικής  επιτήρησης ο ΕΟΔΥ την Κυριακή 23/8/2020.
Ανακοινώθηκαν 284 νέα κρούσματα, που είναι ο υψηλότερος αριθμός επιβεβαιωμένων ημερήσιων μολύνσεων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας.
Συνολικά καταγράφονται 8.664 κρούσματα ενώ το τελευταίο 24ωρο δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στους 31 οι διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:  

Ανακοινώνουμε σήμερα 284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.
1852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image
Image
Image
Η γεωγραφική κατανομή των 284 κρουσμάτων έχει ως εξής:

- 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 141 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 26 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 15 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 4 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 5 στην Π.Ε Αχαΐας
• 2 στην Π.Ε Γρεβενών
• 2 στην Π.Ε. Δράμας
• 6 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
• 7 στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 1 στην Π.Ε Ζακύνθου
• 1 στην Π.Ε Ηλείας
• 3 στην Π.Ε Ημαθίας
• 2 στην Π.Ε Ηρακλείου
• 1 στην Π.Ε Ιωαννίνων
• 2 Π.Ε Καβάλας
• 5 στην Π.Ε Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 1 με γνωστή συρροή
• 2 στην Π.Ε Καστοριάς
• 2 στην Π.Ε Κοζάνης
• 20 στην Π.Ε Κυκλάδων, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 8 στην Π.Ε Λάρισας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 12 στην Π.Ε Λέσβου, εκ των οποίων 10 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 3 στην Π.Ε Μαγνησίας
• 1 στην Π.Ε Πέλλας
• 3 στην Π.Ε Πιερίας
• 1 στην Π.Ε Πρέβεζας
• 1 στην Π.Ε Σερρών
• 2 στην Π.Ε Τρικάλων
• 1 στη Π.Ε Φωκίδας
• 4 στην Π.Ε Χανίων
• 2 στην Π.Ε Χίου
• 14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Από τα 265 εγχώρια κρούσματα, τα 34 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 30 με γνωστές συρροές.
Image
Image
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης