Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ελλάδα στις 25-26/8 ο Αυστριακός ΥΠΕΣ - Συναντήσεις Nehammer με Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη και Μηταράκη

Στην Ελλάδα στις 25-26/8 ο Αυστριακός ΥΠΕΣ - Συναντήσεις Nehammer με Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη και Μηταράκη
Ο Karl Nehammer θα έχει συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά  και συνομιλίες με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και Μετανάστευσης & Ασύλου,  Ν. Μηταράκη
Στην Ελλάδα θα βρίσκεται Τρίτη 25/8 και την Τετάρτη 26/8 ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Karl Nehammer, προκειμένου να έχει, όπως ο ίδιος δηλώνει, μία επιτόπια εικόνα της κατάστασης της μετανάστευσης.
Ο Karl Nehammer, ένα μήνα μετά τη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου & Μετανάστευσης στη Βιέννη, στην οποία ο ίδιος είχε προσκαλέσει δεκάδες υπουργούς και επικεφαλής διεθνών οργανώσεων, έρχεται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και θα έχει σειρά επαφών.
Στην Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε από τη Βιέννη, ο Karl Nehammer θα έχει συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά  και συνομιλίες με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και Μετανάστευσης & Ασύλου,  Ν. Μηταράκη, ο οποίος συμμετείχε με τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Κουμουτσάκο στην πρόσφατη  Διάσκεψη της Βιέννης (22 και 23 Ιουλίου).
Στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθεί και η περαιτέρω υποστήριξη της προστασίας των εξωτερικών συνόρων, στο πλαίσιο της νέας "Πλατφόρμας Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής", η ίδρυση της οποίας αποφασίστηκε στην πρόσφατη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη στη Βιέννη, όπου έχει και την έδρα της η νέα Πλατφόρμα.
Πάντως,  ο Karl Nehammer στη Βιέννη δήλωσε ότι «ακόμα και κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού δεν πρέπει να υποτιμούμε την κατάσταση της μετανάστευσης».
«Ακόμα κι αν ο κορωνοϊός έχει απομακρύνει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξακολουθεί να είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενεργά.
Τους τελευταίους μήνες ήμουν σε στενή επαφή με τους Έλληνες ομολόγους μου, και τώρα θα σχηματίσουμε μία επί τόπου εικόνα της κατάστασης», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών».
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Αυστριακός ΥΠΕΣ θα επισκεφθεί την Τρίτη 25/8, μαζί με τους με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και Μετανάστευσης & Ασύλου,  Ν. Μηταράκη,  την ελληνοτουρκική παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, όπου τον περασμένο Μάρτιο η Αυστρία είχε αποστείλει μονάδα των ειδικών δυνάμεων Cobra προς ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων.
Επίσης, θα μεταβεί στη Χίο, όπου, μεταξύ άλλων, θα ενημερωθεί για το έργο της Ακτοφυλακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης