Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης: O Erdogan δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα, να εγκαταλείψει τον ρόλο του πειρατή

Καλαφάτης: O Erdogan δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα, να εγκαταλείψει τον ρόλο του πειρατή
Η Τουρκία να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με μόνο χαρτί τη Σύμβαση των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας, τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ
«Ο Erdogan άνοιξε πολλά μέτωπα, αποθρασύνθηκε από την ανοχή που βρήκε και τώρα ξεπερνά τα όρια. Με την Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να παίζει. Είτε θα συνέλθει, είτε θα το μετανιώσει», αναφέρει ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στη «Μακεδονία της Κυριακής».
Σημειώνει ότι από το 1973 η Τουρκία «προκάλεσε αλλεπάλληλες κρίσεις, πρόσθεσε αυθαίρετες διεκδικήσεις, δέχτηκε πολλές φορές την επανέναρξη διαλόγου, αλλά πάντα τον υπονόμευε και τον τίναζε στον αέρα», προσθέτοντας πως «παράταση της ίδιας στρατηγικής απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή ενώ δεν υπηρετεί ούτε τα δικά της συμφέροντα» και τονίζει:
Οφείλει, λοιπόν, να εγκαταλείψει το ρόλο του πειρατή και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με μόνο χαρτί τη Σύμβαση των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας, για τη μια και μόνη εκκρεμότητα που αφορά στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών».
Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων covid 19 στη χώρας μας δεν κρύβει την ανησυχία του επισημαίνοντας ότι «είχαμε πει πως αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε.
Χαλαρώσαμε και ο ιός κάνει πάρτι. Ο κίνδυνος είναι δίπλα μας και είναι πολύ σοβαρός.
Δεν ωφελούν, βλάπτουν οι αυταπάτες», ενώ επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «δυστυχώς, και σε αυτήν την περίπτωση, λέει τα πάντα και τα αντίθετά τους.
Σαν να μην αντιλαμβάνεται καν πως έχουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση …».  
Αναφερόμενος στην ακύρωση της φετινής ΔΕΘ, τονίζει ότι «η απόφαση θλίβει όλους τους Θεσσαλονικείς, καθώς δημιουργεί ένα οικονομικό και συναισθηματικό κενό.
Δυστυχώς, ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Άλλωστε, το πιο σοβαρό πλήγμα θα ερχόταν από τη διεξαγωγή της έκθεσης και όχι από τη ματαίωσή της».
Τέλος, υπογραμμίζει πως ότι τα έργα στη Θεσσαλονίκη προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και υπενθυμίζει ότι «η χώρα, χάρη στις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, έχει εξασφαλίσει από την ΕΕ μια τεράστια δύναμη πυρός ύψους 72 δισ. ευρώ.
Και από τους πόρους αυτούς σημαντικό μερίδιο διεκδικεί η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης