Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκαλεί ο Akar: Η πολιτική της Ελλάδας δεν έχει σχέση με το διεθνές δίκαιο και τη λογική

Προκαλεί ο Akar: Η πολιτική της Ελλάδας δεν έχει σχέση με το διεθνές δίκαιο και τη λογική
«Δεν επιτρέψουμε καμία ενέργεια ή προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στην Γαλάζια μας Πατρίδα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έθεσε για άλλη μια φορά ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών και το εναέριου χώρου της Ελλάδας ενώ για άλλη μια φορά στοχοποίησε το Καστελόριζο στο ζήτημα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης.
Στην ομιλία του στην τελετή σε ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την παράδοση σύγχρονων συστημάτων για πλοία του τουρκικού Ναυτικού ο Hulusi Akar δήλωσε πως «πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε καμία ενέργεια ή προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στην Γαλάζια μας Πατρίδα.
«Η πολιτική της Ελλάδας που βλέπει μόνο τα δικά της συμφέροντα, δεν έχει σχέση με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και την σχέση καλής γειτονίας.
Η μονόπλευρη εφαρμογή της πολιτικής της όπως η στρατικοποίηση των νησιών, η εφαρμογή του εναέριου χώρου στα 10 μίλια, και απαίτηση θαλάσσιου χώρο δικαιοδοσίας 40.000 τ.χλμ για ένα τόσο μικρό νησί όπως το Καστελόριζο», σημείωσε ο Akar.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης