Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό

tags :
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό
Ένας νέος ιστότοπος δίνει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που… τριβελίζουν το μυαλό σας
Ο ταξιδιωτικός προγραμματισμός έχει αλλάξει -και σίγουρα όχι με καλό τρόπο. Εκτός από την κράτηση του εισιτηρίου και του ξενοδοχείου, οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν ερωτήσεις που ήταν αδιανόητες μόλις πριν από έξι μήνες.
Ένας νέος ιστότοπος δίνει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που… τριβελίζουν το μυαλό σας. Το Covid Controls αναπτύχθηκε τον περασμένο Μάιο από μια ομάδα που συναντήθηκε ενώ εργαζόταν στο Singapore-MIT Alliance for Research & Technology (SMART), ένα ερευνητικό κέντρο που δημιουργήθηκε το 2007 από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Σιγκαπούρης.
«Ήμασταν μια ομάδα που έκανε έρευνες για την διασταύρωση δεδομένων, σχεδιασμού και ταξιδιού», δήλωσε ο Μόχιντ Σάα, ο οποίος μαζί με τρεις συναδέλφους ανέπτυξε τον ιστότοπο τέσσερις μήνες αφότου έφυγε από το SMART. «Το δημιουργήσαμε επειδή δεν υπήρχε κανένας ολοκληρωμένος οδηγός γύρω από τη νόσο Covid-19 ειδικά προσανατολισμένος στους ταξιδιώτες», είπε, «ειδικά σε μια εποχή που η κατάσταση αλλάζει τόσο γρήγορα».

Οι πληροφορίες που παρέχει το site

Ο ιστότοπος Covid Controls παρακολουθεί τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα δεδομένα της νόσου Covid-19 σε όλο τον κόσμο για να παρέχει «όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας ξένος επισκέπτης» πριν ταξιδέψει.
Οι πληροφορίες παρουσιάζονται σε χάρτες με χρωματική διαφοροποίηση και οι χώρες μπορούν να εντοπιστούν με ένα κλικ ή να γράφοντας το όνομά τους για να προσδιοριστούν ποια μέρη επιτρέπουν τους τουρίστες (και ποια απαγορεύουν τον τουρισμό), εάν τα αεροδρόμια είναι ανοιχτά και εάν απαιτείται τεκμηρίωση και ιατρικός έλεγχος για να εισέλθει κάποιος σε μια χώρα.
Παρέχονται, επίσης, λεπτομέρειες για το lockdown, οι οποίες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ελέγχουν εάν ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και εάν είναι ανοιχτά εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και τουριστικά αξιοθέατα -με ή χωρίς περιορισμούς.
Τα δεδομένα για τη νόσο Covid-19 είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να κατανοήσουν οι ταξιδιώτες την έκταση της επιδημίας μιας χώρας σε κάθε χρονική στιγμή. Οι ταξιδιώτες μπορούν να ανατρέχουν σε αναθεωρημένα στοιχεία, στον αριθμό των ατόμων που νοσούν επί του παρόντος και τις τάσεις της επιδημίας. «Φαίνεται σε γράφημα πού ισιώνει, μεγαλώνει ή μειώνεται η καμπύλη», είπε ο Μ. Σάα.

Οι… ελλείψεις

Στην ιστοσελίδα, πάντως, δεν καλύπτονται όλες οι χώρες. Πληροφορίες για ορισμένα μικρά έθνη, όπως οι Βερμούδες και η Πόλη του Βατικανού, δεν περιλαμβάνονται στον ιστότοπο (ακόμη), αν και υπάρχουν χώρες όπως το Μονακό και τα Νησιά Μάρσαλ.
Μάλιστα, είναι δύσκολο να ληφθούν ακριβείς πληροφορίες από ορισμένες περιοχές, ιδίως από αφρικανικές χώρες που δεν είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως τόνισε ο Σάα.
Επιπλέον, ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναφέρουν τον αριθμό εκείνων που ανάρρωσαν. Η ομάδα χρησιμοποιεί τώρα μια μεθοδολογία για την εκτίμηση αυτών των δεδομένων. Εάν ένα κρούσμα δεν επισημανθεί ως θάνατος ή νοσηλεία μετά από έξι εβδομάδες, θεωρούν ότι πρόκειται για ασθενή που ανάρρωσε.

Πώς λειτουργεί το site

Το Covid Controls έχει πρόσβαση σε πάνω από 500 επίσημες πηγές, όπως το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, διάφορα τουριστικά συμβούλια και τοπικά πρακτορεία ειδήσεων. Ενημερώνεται καθημερινά και οι πληροφορίες διαμορφώνονται αλγοριθμικά και χειροκίνητα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης