Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές και βγάζει αντίδραση

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές και βγάζει αντίδραση
ΑΓΟΡΑ: Με τις ευρωπαϊκές αγορές να ανοίγουν με σημαντική άνοδο, θα πρέπει να περιμένουμε και από τη δική μας αγορά μία καλή κίνηση σήμερα. Σημαντικό είναι να δούμε κάποια βελτίωση των συναλλαγών. Οι τζίροι είναι εξαιρετικά χαμηλοί. Ο DAX προσεγγίζει και πάλι τις 13.000 μονάδες.

Το ξεκίνημα του ΧΑ είναι ανοδικό και ο γενικός δείκτης οδεύει προς τις 640 μονάδες. Ο τζίρος και πάλι εξαιρετικά χαμηλός. Καλή εικόνα από τράπεζες στα πρώτα λεπτά με τις συστημικές να έχουν άνοδο άνω του 1%. Με μικρό όγκο ενισχύονται σημαντικά ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Jumbo.

Η συσσώρευση συνεχίζεται και όσο η συμμετοχή των επενδυτών παραμένει χαμηλή, δε μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποια αξιόλογη κίνηση. Μία ανοδική διαφυγή δηλαδή. Απουσιάζουν φυσικά οι επιχειρηματικές ειδήσεις με κάποιες εισηγμένες του FTSE 25 να ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το μέσο της εβδομάδας.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Σήμερα ο ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο μερίσματος 2019 και στο προμέρισμα του 2020. Συνολική απόδοση 5%. Επίσης η Πετρόπουλος διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα για τη χρήση 2019. Λίγο κάτω από 0,10 ευρώ ανά μετοχή θα λάβουν οι μέτοχοι.

ΑΔΜΗΕ: Λόγω του μερίσματος η μετοχή άνοιξε με απώλειες 3,87% και στα 0,2350 ευρώ. Ο όγκος άνω των 20 χιλ. τεμαχίων στα πρώτα λεπτά. Υπάρχουν καλοί αγοραστές στα 2,23 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κάλεσαν τους μετόχους να πάνε μαζικά και να κάνουν ερωτήσεις αλλά δεν πήγαν οι βασικοί μέτοχοι και οι απαντήσεις που έδωσαν ήταν λιγοστές. Θα πούμε βέβαια πως πήγαν λίγοι μέτοχοι, αλλά επειδή δε μπορούσαν να επηρεαστούν αποφάσεις κάποιοι έστειλαν «κατάσκοπο». Μετά από αρκετές πιέσεις πήραν λίγες πληροφορίες παραπάνω.

Πάντως οι μέτοχοι σε όλες τις εισηγμένες θα πρέπει να εμφανίζονται πιο τακτικά και να δείχνουν ότι ασχολούνται. Είναι και αυτό ένα μέσο πίεσης για τον εκάστοτε βασικό μέτοχοι.

ΕΥΔΑΠ: Στα 6,80 ευρώ οι αγοραστές, με άνοδο 2,56% αλλά και χαμηλό όγκο. Η αποτίμηση στα 724 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στις τελευταίες συνεδριάσεις ο όγκος έχει αυξηθεί σημαντικά. Στο ξεκίνημα έχει κάνει περίπου 1.700 τεμάχια και υποχωρεί 0,5%. Στα 3,96 ευρώ αλλά υπάρχει και το μέρισμα.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζεται η συσσώρευση, αλλά θα λέγαμε πως βλέπουμε καλύτερη συμπεριφορά στη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Συνεχίζονται οι χαμηλές πτήσεις και η συσσώρευση. Αδύναμη παραμένει η μετοχή και δε μπορεί να βελτιώσει την αποτίμησή της. Στα 60 εκατ. ευρώ με την τιμή της μετοχής στα 2,72 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Με τέτοιους τζίρους στο ΧΑ τι να σου κάνει η μετοχή; Στα 2,87 ευρώ και στο +0,35% με αποτίμηση 173 εκατ. ευρώ.

AUTOHELLAS: Έχει ένα σχηματισμό το διάγραμμα και κινείται εδώ και καιρό μέσα σε αυτόν. Προσεγγίζει την άνω πλευρά. Στα 3,46 ευρώ με χαμηλό όγκο και οριακή άνοδο.

ΔΕΗ: Συσσωρεύει και αυτή μετά το μεγάλο ράλι από τα χαμηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης