Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρών θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ - Στις 26/8 η ψηφοφορία στην Ολομέλεια

tags :
Παρών θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ - Στις 26/8 η ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Θα υπερψηφίσει την αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία
Την απόφαση να ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 26/8 στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο για τον καθορισμό της μεταξύ τους Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το θέμα των κυρώσεων των συμφωνιών της Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο σχετικά με τον καθορισμό των μεταξύ τους ΑΟΖ βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Βάσει των όσων αποφασίστηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τη συμφωνία με την Ιταλία και θα ψηφίσει παρών για τη συμφωνία με την Αίγυπτο.
Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φλέρταρε» ακόμα και με το να καταψηφίσει τη συμφωνία με την Αίγυπτο, μια και η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η μεθοδολογία στην οποία βασίστηκε η εν λόγω συμφωνία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Άλλωστε και ο ίδιος ο κ.Τσίπρας σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών είχε εκφράσει τις ενστάσεις του κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που προβλέπει μειωμένη επήρεια νησιών όπως είναι η Κρήτη, η Κάρπαθος και η Κάσος και επισημαίνοντας ότι μόνοι μας αποδυναμώνουμε τα επιχειρήματα μας πριν καν τα προβάλουμε σε μια διαπραγμάτευση.
Υπενθυμίζεται ότι στις 18:00 σήμερα Δευτέρα 24/8 το απόγευμα αρχίζει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση για τις συμφωνίες της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στις αρμόδιες επιτροπές ενώ την Τετάρτη 26/8 θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία επί των συμφωνιών.
Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την κύρωση των συμβάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης